Zelenski l-a taxat pe Orban: Vreau să mă opresc la Ungaria. Rusia masacrează oameni în Mariupol iar voi ezitați?

Premierul Ungariei Viktor Orban, sursă foto: Orban Viktor Facebook
Premierul Ungariei Viktor Orban, sursă foto: Orban Viktor Facebook

În cadrul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut un comentariu la adresa premierului maghiar Viktor Orban, pe care l-a taxat pentru relația apropiată pe care o are cu președintel Vladimir Putin.

Zelenski a mulțumit țărilor care l-au ajutat de când a început războiul, dar s-a oprit la Ungaria unde a zis „pas”. Președintele ucrainean a taxat Ungaria pentru modul în care ezită să sancționeze Federația Rusă și pentru că nu a acceptat să fie transportate arme defensive pe teritoriul ei către Ucraina.

„Ungaria… vreau să mă opresc aici și să fiu sincer. O dată pentru totdeauna. Trebuie să decideți pe cine susțineți. Sunteți un stat suveran. Am fost la Budapesta, e foarte frumos, la fel și oamenii de aici care au avut momente tragice în viață Iubesc acest oraș”, a spus Zelenski, potrivit DC News.

„Ați avut momente tragice în istorie. Am văzut Memorialul vostru. Pantofi pe malul Dunării. Despre crimele în masă. Am fost acolo cu familia mea. Ascultă, Viktor, știi ce se întâmplă în Mariupol? Te rog, dacă poți, du-te la memorialul vostru. Uită-te la acei pantofi. Și vei vedea cum crimele în masă se pot întâmplă din nou în zilele noastre. Și asta face Rusia acum. Aceiași pantofi. În Mariupol, sunt aceiași oameni. Adulți și copii. Bunici. Și sunt cu miile. Și aceste mii s-au dus”, i-a transmis Zelenski lui Viktor Orban.

„Și voi ezitaţi dacă să impuneţi sancţiuni sau nu? Şi ezitaţi dacă să lăsaţi armele să treacă sau nu? Şi ezitaţi dacă să faceţi comerţ cu Rusia sau nu? Nu este timp pentru ezitări. E timpul să decideţi odată. Noi credem în voi. Avem nevoie de sprijinul vostru. Credem în oamenii voștri. Credem în Uniunea Europeană”, a mai spus Zelenski, potrivit sursei citate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel