Zelenski: Întârzierea furnizării de arme americane către Ucraina nu are legătură cu scandalul stenogramelor

S.I. Catalin / 10 oct 2019 / 16:35

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că întârzierea furnizării de arme americane către armata Ucrainei nu are legătură cu dosarul companiei ucrainene de gaze Burisma, în care a lucrat Hunter Biden, fiul ex-vicepreşedintelui american, Joe Biden, considerat un rival al preşedintelui Donald Trump - transmite Hromadske TV, menţionând că Zelenski participă, joi, la Kiev, la o conferinţă de presă maraton, pe durata întregii zile.

Comentând scandalul legat de presiunea americană asupra Ucrainei şi procedura de destituire a lui Trump, Zelenski a declarat că "apelurile noastre privind furnizarea de arme nu au nicio legătură cu povestea Burisma", potrivit Rador.

,,Acest lucru nu este adevărat. Nu a existat niciun şantaj (din partea SUA, n.red), pentru că (dosarul Burisma, n.red) nu a fost deloc subiectul conversaţiei noastre (dintre Volodimir Zelenski şi Donald Trump, n.red)" - a precizat liderul de la Kiev.

În acest context, Volodimir Zelenski a subliniat că Ucraina trebuie să-şi consolideze relaţiile cu Statele Unite.

,,Aşteptăm o vizită oficială în Statele Unite. Iar, în ceea ce ne priveşte, lucrăm pentru a face posibilă o vizită a preşedintelui american în Ucraina în timpul mandatului meu" - a menţionat Zelenski.

,,Acum mă aflu în atenţia presei şi nu mi-am dorit acest lucru. Nu vreau să intervin în alegerile unei ţări independente numite Statele Unite, nu voi face acest lucru şi nu voi comenta în acest sens" - a mai declarat Zelenski, adăugând că americanii trebuie să-şi aleagă singuri preşedintele.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy