Zelenski: Întârzierea furnizării de arme americane către Ucraina nu are legătură cu scandalul stenogramelor

S.I. Catalin |
Data publicării:

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că întârzierea furnizării de arme americane către armata Ucrainei nu are legătură cu dosarul companiei ucrainene de gaze Burisma, în care a lucrat Hunter Biden, fiul ex-vicepreşedintelui american, Joe Biden, considerat un rival al preşedintelui Donald Trump - transmite Hromadske TV, menţionând că Zelenski participă, joi, la Kiev, la o conferinţă de presă maraton, pe durata întregii zile.

Comentând scandalul legat de presiunea americană asupra Ucrainei şi procedura de destituire a lui Trump, Zelenski a declarat că "apelurile noastre privind furnizarea de arme nu au nicio legătură cu povestea Burisma", potrivit Rador.

,,Acest lucru nu este adevărat. Nu a existat niciun şantaj (din partea SUA, n.red), pentru că (dosarul Burisma, n.red) nu a fost deloc subiectul conversaţiei noastre (dintre Volodimir Zelenski şi Donald Trump, n.red)" - a precizat liderul de la Kiev.

În acest context, Volodimir Zelenski a subliniat că Ucraina trebuie să-şi consolideze relaţiile cu Statele Unite.

,,Aşteptăm o vizită oficială în Statele Unite. Iar, în ceea ce ne priveşte, lucrăm pentru a face posibilă o vizită a preşedintelui american în Ucraina în timpul mandatului meu" - a menţionat Zelenski.

,,Acum mă aflu în atenţia presei şi nu mi-am dorit acest lucru. Nu vreau să intervin în alegerile unei ţări independente numite Statele Unite, nu voi face acest lucru şi nu voi comenta în acest sens" - a mai declarat Zelenski, adăugând că americanii trebuie să-şi aleagă singuri preşedintele.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel