Președintele Ucrainei face prima vizită oficială în Europa și va ajunge astăzi în Marea Britanie

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Este prima sa vizită în Europa de când Rusia a invadat Ucraina în februarie anul trecut.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski va sosi în Marea Britanie miercuri, 8 februarie, unde se va întâlni cu premierul Rishi Sunak, scrie Skynews.

De asemenea, liderul de la Kiev se va întâlni și cu militarii ucraineni aflați la pregătire în Marea Britanie, probabil militarii care efectuează instrucția pe tancurile Challenger II.

„Vizita președintelui Zelensky în Marea Britanie este o dovadă a curajului, hotărârii și luptei țării sale, precum și a prieteniei de neîntrerupt dintre cele două țări”, a spus Sunak.

Potrivit acestuia, astăzi Ucraina și Marea Britanie vor extinde pregătirea forțelor ucrainene - „de la soldați la soldați la soldați și piloți, astfel încât să poată zbura pe luptători standard NATO”.

Este prima vizită oficială a lui Zelenski în Europa de când Rusia a invadat Ucraina în februarie anul trecut. În decembrie 2022, președintele ucrainean a părăsit Ucraina pentru prima oară de la începutul invaziei și mers în Polonia, de unde a fost preluat de o aeronavă specială care a asigurat transportul delegației ucrainene pentru vizita în SUA.

La întoarcerea de la Washington, pe  22 decembrie, Zelenski s-a întâlnit cu președintele polonez Andrzej Duda.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel