Zelenski e sceptic că Papa Francisc poate media războiul declanșat de Rusia: Nicio țară din lume nu poate negocia cu Putin

Darius Muresan |
Data publicării:
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, primit la Vatican de Papa Francisc. Foto: Captură video Administrația Prezidențială de la Kiev
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, primit la Vatican de Papa Francisc. Foto: Captură video Administrația Prezidențială de la Kiev

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a răspuns negativ în privinţa posibilităţii ca Papa Francisc să medieze în războiul din Ucraina dintre Kiev şi Moscova, informează Agerpres, care citează DPA.

Întrebat despre acest lucru într-un interviu de postul de televiziune Rai 1 în timpul unei vizite pe care preşedintele Zelenski o întreprinde în Italia, acesta a spus: "Cu tot respectul pentru Papă, ideea este că nu avem nevoie de mediatori între Ucraina şi agresorul care ne-a ocupat teritorii, ci de un plan de acţiune pentru o pace justă în Ucraina".

Preşedintele Zelenski a spus că trecutul a arătat că nu este posibil să se negocieze cu preşedintele rus Vladimir Putin."Nici o ţară din lume nu poate face asta", a spus liderul ucrainean.

Anterior, preşedintele Zelenski s-a întâlnit cu Suveranul Pontif, precum şi cu lideri politici italieni.

Preşedintele ucrainean i-a cerut Papei Francisc să condamne mai clar Rusia, după întrevederea de 40 de minute, care a avut loc la Vatican.

"Sunt recunoscător pentru atenţia personală acordată tragediei a milioane de ucraineni", a scris Zelenski pe Twitter."Am vorbit despre zeci de mii de copii deportaţi"."În plus, i-am cerut (Papei Francisc) să condamne crimele înfăptuite de Rusia în Ucraina. Pentru că nu poate exista egalitate între victimă şi agresor".

Papa Francisc a atras în mod repetat critici din partea Ucrainei după declanşarea invaziei ruse anul trecut, încercând să evite să se adreseze direct sau să condamne părţile în conflict.

Prim-ministrul Giorgia Meloni a promis sprijin Ucrainei în războiul său împotriva Rusiei "atât timp cât este necesar şi mai mult", în cadrul întâlnirii cu liderul ucrainean, pe care l-a numit "prietenul ei". Kievul trebuie să fie plasat într-o poziţie puternică pentru negocieri cu Rusia "pentru că pacea nu poate urma capitulării, aceasta ar fi o pace periculoasă pentru Europa", a spus Meloni.

Volodimir Zelenski a mulţumit Italiei pentru sprijinul acordat. El a spus că a fost mişcat de numeroasele steaguri ucrainene pe care le-a văzut pe străzile Romei.

După sosirea sa dimineaţă la Roma, cu un avion al guvernului italian din Polonia, preşedintele Zelenski a fost condus mai întâi la reşedinţa oficială a preşedintelui Sergio Mattarella.

În cursul zilei de sâmbătă s-a confirmat informaţia că preşedintele Zelenski va călători în Germania, deşi nu era clar când va pleca către această destinaţie. Sâmbătă seara, agenţia de presă italiană ANSA l-a citat pe comisarul de poliţie al Romei, Carmine Belfiore, care a declarat că liderul ucrainean a părăsit capitala Italiei.

Volodimir Zelenski şi poporul ucrainean urmează să fie distinşi duminică, la Aachen, cu prestigiosul Premiu Carol cel Mare.

Ucrainenii care locuiesc în Italia s-au adunat în binecunoscuta Piazza Barberini din centrul Romei în aşteptarea sosirii preşedintelui Zelenski. În pofida ploii, aceştia au cântat imnul naţional."Vrem să îi spunem preşedintelui că suntem alături de el", a declarat la televiziunea italiană şeful Asociaţiei Creştine a Ucrainenilor din Italia, Oles Horodetskii. Ei sunt încrezători că "Ucraina îi va alunga pe invadatori pentru a crea o pace dreaptă".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel