Zelenski, discuții cu șefa Comisiei privind urgentarea livrării milionului de obuze. Noul pachet de sancțiuni ar putea viza și industria nucleară rusă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene și Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei / 2022. Foto: Comisia Europeană
Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene și Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei / 2022. Foto: Comisia Europeană

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că a discutat cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a sosit pe 9 mai la Kiev, despre furnizarea a „un milion de obuze de artilerie”.

"Astăzi exprim Ursulei recunoștința pentru disponibilitatea Uniunii Europene de a oferi Ucrainei muniție - 1 milion de obuze de artilerie. Printre altele, am discutat și problema vitezei de achiziție și livrare a acestor muniții, pentru că deja este nevoie de ele”, a declarat președintele ucrainean la conferința de presă comună cu șefa Comisiei Europene.

Zelenski a precizat că a discutat cu von der Leyen adoptarea celui de-al 11-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, de către Uniunea Europeană, în cadrul cărora Kievul cere includerea de restricții împotriva industriei nucleare.

Ursula von der Leyen a confirmat, precizând că executivul UE lucrează la noi sancţiuni care vor cuprinde inclusiv noi mecanisme pentru a se asigura că Rusia şi aliaţii săi nu vor reuşi să ocolească sancțiunile deja în vigoare.

Foto: Ursula von der Leyen și Volodimir Zelenski / 9 mai 2023

Președintele ucrainean a readus în discuție subiectul integrării europene a Ucrainei. „Este timpul pentru o decizie pozitivă de deschidere a negocierilor privind aderarea Ucrainei la UE”, a declarat acesta exprimându-și speranța că în iunie Kievul va primi o evaluare intermediară pozitivă a Comisiei Europene cu privire la progresele pe această cale.

UE a acordat Ucrainei statutul oficial de ţară candidată în iunie 2022, dar a cerut implementarea unor reforme suplimentare, în special privind statul de drept, protecţia libertăţilor cetățenilor și lupta împotriva corupţiei.

”Este impresionant să vedem că, în ciuda războiului pe scară largă, Ucraina munceşte din greu, intens şi intensiv”, a remarcat Von der Leyen, evidenţiind progresele mari înregistrate de Ucraina în îndeplinirea cerinţelor necesare pentru începerea negocierilor de aderare la UE.

Deschiderea negocierilor de aderare trebuie să fie decisă de statele membre în unanimitate, după o propunere a Comisiei.

Pe 9 mai, Ucraina sărbătorește Ziua Europei și nu victoria împotriva Germaniei naziste, așa cum a fost sărbătorită până acum. Astfel, Ucraina s-a aliniat ţărilor din Uniunea Europeană şi a renunțat la tradiţia sovietică, marcând de acum încolo victoria asupra nazismului pe 8 mai.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel