Zelenski discută tensiunile din estul Ucrainei cu prim-ministrul Japoniei

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse - Facebook
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse - Facebook

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a purtat o conversație telefonică cu prim-ministrul Japoniei, Yoshihide Suga, se precizează într-un comunicat, de astăzi, al președinției ucrainene.

Șeful statului l-a informat pe prim-ministrul nipon despre agravarea situației de securitate din estul Ucrainei și despre concentrarea trupelor ruse la granița ucraineană.

Yoshihide Suga și-a exprimat susținerea totală pentru Ucraina și a asigurat că partea japoneză monitorizează îndeaproape evoluțiile.

Președintele Zelenski a mulțumit înaltului oficial de la Tokyo pentru sprijinirea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și a subliniat că sprijinul G7, în special din partea Japoniei, a fost extrem de important pentru Ucraina.

De asemenea, părțile au făcut schimb de opinii cu privire atât la pregătirile pentru summitul inaugural de la Kiev al Platformei Crimeea, cât și la dialogurile bilaterale la cel mai înalt nivel, care vor avea loc în perioada următoare.

Președintele Ucrainei l-a invitat pe prim-ministrul Japoniei să participe la festivitățile dedicate Zilei Independenței și să se alăture lucrărilor summitului Platformei Crimeea.

Comentariul autorului: Principalele mijloace prin care Japonia poate susține Ucraina, în eventualitatea unui conflict cu Rusia, sunt de natură economică și politică, în special prin sancțiuni la adresa Rusiei.

Cu toate acestea, nici componenta militară nu poate fi pe deplin ignorată, relațiile dintre Japonia și Rusia fiind afectate de disputa privind apartenența Insulelor Kurile.

O posibilă alertare a trupelor japoneze pe fondul degradării situației de securitate la nivel global și iminența unei acțiuni militare nipone în zona arhipelagului Kurile ar putea influența într-o oarecare măsură capacitatea Rusiei de a realiza un dispozitiv de luptă mult superior armatei ucrainene.

În acest sens, se poate menționa experiența celui de-al doilea război mondial, când URSS, fiind sigură că Japonia nu va ataca, a dislocat trupele din Extremul Orient pentru a opri ofensiva germană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel