Zelenski, discurs în Parlamentul României: Ucraina nu este ultima țintă a agresiunii rusești. De la Odesa este un pas până în Moldova

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj prin videoconferință, luni seară, începând cu ora 19:00, în Parlamentul României. Discursul lui Volodimir Zelenski a început cu prezentarea mai multor imagini cu crimele pe care militarii ruşi le-au făcut în Bucha.

,,Denumirea orașului nostru Bucha va rămâne în istoria omorârii oamenilor. Peste 300 de oameni simpli au fost torturați - legați cu mâinile la spate, împușcați în ceafă sau în ochi. Autoturisme au fost strivite de tancuri, femei și fete ucise de ruși. Numărul de victime e mult mai mare decât cel estimat până acum'', a spus președintele Ucrainei.

,,De ce au făcut militarii asta în Ucraina? În Ria Novosti (n.a. agenție rusească de presă cu sediul în Moscova) a fost publicat un articol care justifica crimele din Ucraina. Articolul descrie procedura pentru distrugerea Ucrainei și ucrainenilor. Articolul din Ria Novosti mai arată că populația trebuie omorâtă, iar aceste detalii apar pe site-ul agenției oficiale de presă a Rusiei, unde nimic nu trece de cenzură'', a preciza Zelenski.

,,Stimați români, împreună trebuie să oprim acești oameni care vor genocid în Europa. Ucraina nu este ultima țintă a agresiunii rusești. De la Odesa este un pas până în Moldova. De aceea este important să apărăm și independența Moldovei. Acum în Ucraina se decide soarta Europei de Est'', a spus Volodimir Zelenski.

Zelenski le-a spus parlamentarilor români că Rusia trebuie să fie privată de toate resursele, iar tranzitul mărfurilor prin porturile europene ar trebui oprit.

,,Războiul durează deja de 40 de zile, după 8 ani de război în Donbas. Rusia trebuie să fie privată de toate resursele, în primul rând cele financiare. Opriți tranzitul mărfurilor prin porturile europene! Nu mai importați gaze și petrol din Rusia! E nevoie de noi sancțiuni pentru Rusia'', a insistat președintele Ucrainei.

De asemenea, Volodimir Zelenski a mulţumit României pentru ajutorul dat cetăţenilor ucraineni care fug din calea războiului.

,,Mulțumesc României pentru ajutorul dat refugiaților de război. Sper ca acești oameni să se întoarcă acasă în Ucraina, iar bunătatea arătată de români e o bază pentru o apropiere și mai mare între țările noastre. Ne dorim să avem un dialog cu România pentru a asigura protecția minorităților noaste naționale și să asigurăm toată susținerea necesară. Viitorul nostru e împreună într-o familie europeană.Vă mulțumesc pentru susținerea acordată pentru intrarea Ucrainei în Uniunea Europeană. Glorie României, glorie Ucrainei!'', a spus şeful statului Ucrainean în încheierea discursului ţinut prin videoconferință în Parlamentul României.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel