Zelenski, supărat pe decizia NATO de a nu crea o zonă de excludere aeriană în Ucraina

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a regretat vineri decizia "deliberată" a NATO de a nu crea o zonă de excludere aeriană în Ucraina, în mijlocul unei invazii ruse, transmite AFP.

"Astăzi, conducerea Alianţei a dat undă verde continuării bombardamentelor asupra oraşelor şi satelor ucrainene, refuzând să creeze o zonă de excludere aeriană", a spus preşedintele Zelenski într-o intervenţie video dată publicităţii de preşedinţia ucraineană.

 

NATO nu se va implica în crearea unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei

 

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat vineri, după o reuniune a miniştrilor de externe ai statelor membre, că Alianţa nu va impune o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei şi nici nu va trimite trupe în această ţară.

''Acesta este războiul preşedintelui Putin, pe care el l-a ales, l-a planificat şi l-a declanşat împotriva unei ţări paşnice. Cerem preşedintelui Putin să oprească imediat acest război, să-şi retragă necondiţionat toate forţele şi să se angajeze acum într-o diplomaţie autentică'', a spus Stoltenberg la o conferinţă de presă după întâlnirea cu miniştrii de externe ai statelor membre.

NATO a stabilit la această reuniune că nu se va implica în crearea unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei, cerută de Kiev.

''Înţelegem situaţia disperată, dar considerăm în acelaşi timp că, dacă facem aceasta (crearea unei zone de excludere aeriană - n.r.), vom ajunge la ceva care ar conduce la un război total în Europa, care ar implica mai multe ţări'', a explicat Stoltenberg, potrivit Agerpres.

''Aliaţii au convenit că nu trebuie să avem avioane NATO în spaţiul aerian ucrainean şi nici trupe NATO pe teritoriul Ucrainei'', a precizat el.

Mai mulţi miniştri de externe din statele Alianţei avertizaseră deja că impunerea unei asemenea zone de excludere aeriană implică riscul unei confruntări directe între NATO şi Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel