Urmărește emisiunea live



Zelenski critică liderii occidentali care nu au securizat cerul Ucrainei de „asasinii ruși”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat marţi 'promisiunile' neonorate ale Occidentului de a proteja Ucraina de bombardamentele ruse, transmite Agerpres, care citează AFP.

'Se împlinesc 13 zile de când auzim promisiuni. Treisprezece zile de când ni se spune că vom fi ajutaţi în cer, că vor fi avioane, că ne vor fi livrate', a spus Zelenski într-un mesaj video pe Telegram.

'Dar responsabilitatea pentru aceasta apasă şi asupra acelora care nu au fost capabili să ia o decizie în Occident de 13 zile (...) Asupra acelora care nu au securizat cerul aerian de asasinii ruşi', a adăugat el.

'Umanitatea, care trebuie să prevaleze în capitalele mondiale, trebuie să prevaleze asupra fricii', a pledat el.

Zelenski cere cu vehemenţă instituirea unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei, însă această opţiune a fost exclusă categoric de SUA, ca şi de NATO.

Sâmbătă, preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat că ar considera o astfel de zonă 'drept o participare la conflict armat'.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel