Zelenski a remaniat cea mai mare parte a conducerii armatei ucrainene

General-locotenentul Oleksandr Pavliuk a fost numit noul comandant al Forțelor Terestre din Ucraina, odată cu numirea lui Oleksandr Sirskii în funcția de comandant-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, după cum se precizează în decretul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski publicat duminică, 11 februarie.

Cu o zi înainte, guvernul ucrainean l-a eliberat pe Pavliuk din funcția de Prim-adjunct al ministrului Apărării, cu motivarea „încadrării pe un alt post”.

După începerea invaziei ruse, Pavliuk “a condus apărarea ucraineană organizată în estul țării”, potrivit RBC Ucraina. În mai 2022, acesta a fost numit locțiitorul comandantului Forțelor Terestre, unde a lucrat în subordonarea directă și nemijlocită a lui Oleksandr Sîrskîi, iar din februarie 2023 a fost numit Prim-adjunct al ministrului Apărării.

În alte decrete emise pe 11 februarie, Zelenski l-a numit pe Iuri Sodol comandant al Forțelor Întrunite din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei, în locul lui Serghei Naev, pe Igor Skibiuk pe funcția de comandant al Forțelor de Desant Aerian, în locul lui Maxim Mirgorodskii, iar pe Igor Plahuta în funcția de comandant al Forțelor Teritoriale de Apărare, în locul lui Anatoli Bargilevici.

Remanierile în conducerea militară a Ucrainei au început pe 8 februarie, când Volodimir Zelenski a anunțat oficial înlocuirea lui Valeri Zalujnîi din funcția de comandant-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei și numirea în locul acestuia a comandantului Forțelor Terestre ale Ucrainei Oleksandr Sirskii.

Cu o zi înainte, Zelenski l-a numit pe noul șef al Statului Major General, general-maior Anatoli Bargilevici, care a condus anterior Forțele de Apărare Teritorială ale Ucrainei și care l-a înlocuit astfel în funcție pe generalul-locotenent Serghei Șaptala. Tot cu o zi înainte, președintele ucrainean i-a numit și pe noii adjuncții ai lui Oleksandr Sirskii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel