Zeci de polițiști au descins la redacția ziarului pro-democraţie Apple Daily din Hong Kong pentru a aresta cinci jurnaliști

Eduard Pascu |
Data publicării:
Descindere poliție redactia Apple Daily Sursa foto: Apple Daily/Twitter
Descindere poliție redactia Apple Daily Sursa foto: Apple Daily/Twitter

Cinci jurnaliști ai ziarului pro-democraţie din Hong Kong, Apple Daily, între care redactorul şef, Ryan Law, au fost arestaţi joi în baza "legii privind securitatea naţională", au anunţat poliţia şi presa locale, citate de France Presse.

Cei cinci au fost arestaţi în cursul unei descinderi la sediul redacţiei Apple Daily "pentru conspiraţie cu o ţară străină sau cu elemente externe de natură să pună în pericol securitatea naţională", a indicat poliţia din Hong Kong într-un comunicat, transmite Agerpres.

Publicaţia, care a difuzat în direct pe Facebook înregistrări video cu raidul poliţiei la sediul său, a precizat că redactorul şef figurează printre persoanele reţinute. În imaginile difuzate, poliţiştii apar instalând un perimetru de securitate şi intrând în clădire.

Respectivele arestări constituie cea mai recentă operaţiune a poliţiei împotriva acestei publicaţii, care a acordat sprijin deplin mişcării pro-democraţie. Acesta este al doilea raid care vizează Apple Daily în mai puţin de un an.

Miliardarul Jimmy Lai, proprietarul ziarului, a fost acuzat de "conspiraţie" după un raid al poliţiei în august. El se află în prezent în închisoare în urma mai multor condamnări pentru participarea la unele dintre manifestaţiile pro-democraţie desfăşurate la Hong Kong în urmă cu doi ani. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel