Zeci de elevi militari depistați pozitiv cu Covid-19

Eduard Pascu |
Data publicării:
Elevi militari  Sursa foto: MApN
Elevi militari Sursa foto: MApN

Un număr de 57 de elevi ai Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia, majoritatea din clasele a IX-a, au fost testaţi pozitiv cu COVID-19, activitatea de învăţământ desfăşurându-se în format hibrid, faţă în faţă şi online prin intermediul echipamentelor instalate şi a platformelor educaţionale.

Iniţial, în primele zile de curs din semestrul al II-lea au fost depistaţi pozitiv 5 elevi, dintr-un total de 460 testaţi. Alţi 48 de elevi, în general colegi de dormitor ai celor 5 elevi depistaţi pozitiv, au fost izolaţi în infirmeria colegiului, de unde participau la ore online, transmite Agerpres.

Între timp, zeci de elevi izolaţi au fost depistaţi pozitiv.

"În urma anchetei epidemiologice a contacţilor celor cinci elevi care au fost depistaţi pozitiv, până în prezent, alţi 52 de elevi, majoritatea din clasele a IX-a, au fost depistaţi pozitiv, cei mai mulţi fiind asimptomatici", se menţionează în comunicatul dat vineri publicităţii.

Potrivit sursei citate, activitatea de învăţământ se desfăşoară în format hibrid, faţă în faţă şi online prin intermediul echipamentelor instalate şi a platformelor educaţionale.

"În instituţia militară de învăţământ se realizează, zilnic, triajul epidemiologic şi se efectuează curăţenia şi dezinfecţia spaţiilor, respectiv clase, săli, dormitoare, holuri, toalete. Măsurile de distanţare fizică şi purtarea măştii, atât în interior, cât şi în exterior, sunt obligatorii", se mai susţine în comunicat. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel