Zeci de avioane ruse făcute scrum în câteva minute. Au apărut primele imagini cu avioanele distruse la baza din Crimeea

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: @OSINTua
Foto: @OSINTua

Primele imagini din satelit ale bazei aeriene ruse Novofedorivka din Crimeea după explozii au fost publicate în mediul online de @OSINTua (specialist OSINT) și preluate de presa ucraineană.

Imaginile arată un număr semnificativ de avioane de luptă rusești distruse.

La baza de lângă Novofedorivka, rușii aveau dislocate, în principal, avioane de luptă multirol Su-30SM, de recunoaștere tactică Su-24MR, transport militar IL-76, precum și alte tipuri de avioane.

Marea majoritate a acestor aeronave aparține Regimentului 43 Aviație Luptă al Forțelor Aeriene ruse.

Referindu-se la incidentul de la Novofedorivka, specialiștii Forțelor Aeriene ucrainene estimaseră că, aproximativ 10 avioane de luptă rusești au fost distruse.

Potrivit War Monitor, pierderile rusești s-ar ridica la 24 de avioane și elicoptere (8 x SU-27, 6 x Mi-8, 5 x SU-24, 4 x SU-30M, 1 x ІL-20RT) și patru depozite de muniție.

Publicația ucraineană Militarnyi, după ce a analizat imaginile, apreciază că, ținând cont de zonele exploziilor, a fost afectat inclusiv un depozit de arme pentru aviație, care a generat o detonație foarte puternică.

 

Imagini din satelit cu distrugerile provocate aviației ruse după exploziile de la baza aeriană din Crimeea

 

Comentariul autorului

Imaginile cu locurile exploziilor și evenimentele ulterioare confirmă tot mai mult ipoteza unei operații a Forțelor Speciale ucrainene.

Cea mai recentă ipoteză, care pare destul de plauzibilă, pune atacul pe seama forțelor speciale și partizanilor ucraineni.

Din imaginile cu zona îndepărtată de pistă pentru parcarea aeronavelor, înainte și după explozii se văd clar două locuri foarte afectate unde au fost depozite și un al treilea loc, iar o a treia zonă afectată la jumătatea zonei de parcare.

Zona apropiată de pisă înainte și după explozii. Foto @OSINTua:

2. Foto: @OSI... (zona-indepartata-de-pista-pentru-parcarea-aeronavelor--inainte-de-explozie-fz0j6dvxkamocyy_46351000.jpg)

 

3. Foto: @OSI... (zona-apropiata-de-pista-pentru-parcarea-aeronavelor-dupa-explozie-fz0j6g3xkaarppy_59837000.jpg)

Imaginile cu zona apropiată de pistă, unde sunt parcate și acolo aeronave, indică doar o explozie - la prima aeronavă, care a afectat și celelalte aparate.

1. Foto: @OSI... (zona-apropiata-de-pista-pentru-parcarea-aeronavelor-inainte-de-explozie-fz0j6drwaaeiwg6_62926800.jpg)

 

Locurile bine alese și foarte punctuale ale exploziile duc către concluzia amplasării unor încărcături explozive de către persoane cunoscătoare și bine antrenate.

 

Au mai avut loc și alte incidente soldate cu explozii în zone importante pentru forțele ruse

 

Ar mai fi de remarcat că, în aceeași zi (9 august) cu exploziile de la baza aeriană Novofedorivka, a fost aruncat în aer și un depozit de muniții al forțelor rusești din localitatea Novooleksiivka, situată la 150 de kilometri de linia frontului (în regiunea Herson, în zona podurilor estice care leagă peninsula Crimeea de Ucraina continentală), potrivit publicației ucrainene Defense Express.

Un alt incident, care atrage și el atenția este incendiul, din dimineața de 10 august, la depozitul de petrol din Eysk - oraș-port la Marea Azov, situat, peste mare, la doar 60 de kilometri sud-est de Mariupol.

De asemenea, în noaptea de 10 - 11 august, s-au auzit mai multe explozii pe aerodomul Zyabrovka (regiunea Gomel din Belarus), unde sunt dislocate mijloace de luptă rusești. În această dimineață, serviciul de presă al Ministerului Apărării al Republicii Belarus a confirmat că a avut loc un incident, dar a precizat că a fost un motor al unei aeronave a luat foc. ”Pe 10 august, în jurul orei 23:00, în timpul controlului după înlocuirea unui motorului, acesta a luat foc”, a precizat grupul Gayun (format din militanți belaruși anti-Lukașenko) de monitorizare a evenimentelor militare.

CITEȘTE ȘI: Atacarea bazei ruse de la Novofedorivka | Forţele pentru Operaţii Speciale şi mai mulţi partizani ucraineni s-ar afla în spatele atacurilor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel