Zece străini au fost arestați la Ankara pentru legături cu gruparea Stat Islamic

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel puțin nouă resortisanți străini au fost arestați miercuri în capitala Turciei, Ankara, pentru legături cu grupul terorist Daesh/ISIS, potrivit unor surse din cadrul poliției, transmite agenția turcă Anadolu.

Procurorii au emis mandate de arestare pentru 10 resortisanți străini, care ar fi fost în contactat cu membrii grupului terorist din zonele de conflict, au declarat surse polițienești sub protecția anonimatului, din cauza restricțiilor de a vorbi cu mass-media.

Poliția a efectuat operațiuni simultane pentru a îi aresta pe cei 10 suspecți, inclusiv nouă cetățeni irakieni, au mai precizat sursele.

Turcia a fost una dintre primele țări care a recunoscut Daesh ca grup terorist în 2013, imediat ce a apărut. De atunci, țara a fost atacată de teroriștii Daesh de mai multe ori, inclusiv 10 atentate sinucigașe, șapte atentate cu mașini capcană și patru atacuri armate care au ucis 315 de persoane și au rănit alte câteva sute.

Ca răspuns, Turcia a lansat operațiuni militare de amploare pentru a preveni atacurile teroriste.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel