Zece militari egipteni din forțele ONU de menținere a păcii au fost împușcați în Republica Centrafricană

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Organizația Națiunilor Unite a anunțat, marți, că zece militari egipteni din forțele ONU de menținere a păcii în Republica Centrafricană (MINUSCA) au fost împușcați de garda prezidențială în capitala statului african, Bangui.

Organizația Națiunilor Unite a descris incidentul un "atac premeditat de nedescris".

ONU a precizat că "elementele unității egiptene de poliție", care erau neînarmate, se aflau într-un autobuz marcut cu însemnele ONU când "au fost supuse unui foc puternic din partea gărzii prezidențiale, fără avertisment".

Comandamentul batalionului egiptean este situat la aproximativ 200-300 de metri de palatul prezidențial din Bangui.

Republica Centrafricană se confruntă cu un climat de insecuritate din anul 2013, când au izbucnit ciocniri în capitală între militanții grupării islamiste "Seleka" și forțele creștine.

Potrivit datelor Națiunilor Unite, la sfârșitul lunii iulie 2018, escaladarea conflictului, care s-a soldat cu mii de morți, a forțat aproape un milion de oameni să-și părăsească satele și, ca urmare a deteriorării situației, forțele de menținere a păcii au fost trimise pentru a ajuta la restabilirea securității în această țară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel