Zece militari din Batalionul 191 Infanterie, confirmaţi cu COVID-19

S.I. Catalin |
Data publicării:

Zece militari din cadrul Batalionului 191 Infanterie "Colonel Radu Golescu", din Cetatea Aradului, au fost confirmaţi pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2, anunţă oficialii bazei militare.

,,La acest moment, 10 militari din cadrul batalionului au fost confirmaţi pozitiv. Nouă dintre aceştia sunt internaţi în spital, iar unul este carantinat la domiciliu. Starea lor este bună. La nivelul unităţii au fost luate măsurile prevăzute pentru aceste situaţii", se arată într-o informare de presă transmisă, marţi seară, de Batalionul 191 Infanterie "Colonel Radu Golescu", potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, a fost desfăşurată ancheta epidemiologică de către o echipă medicală de la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Victor Popescu" din Timişoara, pentru identificarea contacţilor direcţi ai militarilor infectaţi şi izolarea acestora la domiciliu, conform procedurilor standard stabilite la nivel naţional.

"Pentru protecţia personalului, se efectuează în permanenţă dezinfectarea tehnicii şi spaţiilor de lucru şi sunt aplicate măsurile individuale de protecţie şi prevenţie", mai informează unitatea militară.

Surse din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad au confirmat, pentru Jurnal arădean/ Aradon, că zece persoane de la unitatea militară din Cetate sunt infectate cu SARS-CoV-2. O parte dintre cei testaţi pozitiv la coronavirus ar fi trebuit să plece în misiune în Afgansitan.

Potrivit reprezentanților Ministerului Apărării, cei zece militari de la Batalionul 191 Infanterie Arad confirmați cu noul coronavirus sunt în stare bună.

,,Sunt zece militari care au fost confirmați. Din păcate nici militarii nu sunt imuni la acest virus. A fost făcută ancheta epidemiologică, s-au luat toate măsurile care se impun, măsurile standard la nivel național. Vestea bună e că militarii sunt în stare bună. Nouă dintre ei sunt internați în diferite spitale, cu simptome ușoare și medii, unul dintre ei este este carantinat la domiciliu", a declarat Constantin Spînu, șeful Direcţiei informare şi relaţii publice din MApN, la Antena 3.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel