Zaharova: Rusia e deschisă la negocieri cu Ucraina, „ținând cont de realitățile care se dezvoltă în acest moment”

Darius Muresan |
Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin și Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus. Sursă foto: Kremlin
Președintele rus Vladimir Putin și Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus. Sursă foto: Kremlin

Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a declarat că Rusia încă este deschisă la negocieri cu Ucraina și le va conduce ținând cont de realitățile care se conturează în acest moment.

„Suntem încă deschiși la negocieri. Nu am renunțat niciodată la ele. Suntem pregătiți să le conducem, desigur, ținând cont de realitățile care se dezvoltă în acest moment”, a spus Zaharova, potrivit agenției ruse TASS, anunță Pro TV.

Ucraina a transmis anterior că începe negocierile de pace cu Rusia doar în momentul în care Kremlinul își va retrage toate trupele din țară.

 

Rusia se retrage pe malul stâng al Niprului, cedând orașul Herson

 

Noul comandant al forțelor de ocupație ruse din Ucraina, Serghei Surovikin, a anunțat că în regiunea Herson, Federația Rusă transferă forțele de ocupație pe malul stâng al Niprului, adică părăsește Hersonul.

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a ordonat miercuri trupelor ruse care ocupă provincia ucraineană Herson să se retragă de pe malul de vest al fluviului Nipru, ca urmare a atacurilor ucrainene din apropierea capitalei omonime a acestei provincii, scrie și Agerpres.

Generalul Serghei Surovikin, aflat la conducerea războiului din Ucraina, i-a recomandat lui Șoigu retragerea trupelor ruse de pe malul de vest al râului Nipru, invocând dificultăți logistice.

Ucrainenii spun că forțele ruse au început, încă de dimineață, să arunce în aer masiv podurile din regiunea Herson.

Rusia își va organiza apărarea regiunii pe malul stâng.

Decizia de retragere reprezintă o acceptare a unei înfrângeri militare majore.

Trupele ruseşti au ocupat de la începutul invaziei în Ucraina Hersonul, de pe fluviul Nipru, singura capitală regională pe care acestea au reuşit să o cucerească.

Hersonul reprezintă și o poartă către Crimeea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel