Yuri Felshtinsky: Tratatul INF nu a împiedicat Rusia să atace două state suverane

S.I. Catalin / 06 dec 2018 / 21:54

Menținerea sau încetarea Tratatului INF (Fortelor nucleare intermediare) nu va afecta în niciun fel planurile privind Europa ale președintelui rus Vladimir Putin. Comentând pentru obozrevatel.com posibila ieșire a SUA din Tratatul INF, istoricul american de origine rusă, Yuri Felshtinsky, a remarcat că acest document nu a salvat Georgia și Ucraina de agresiunea Federației Ruse.

„Bănuiesc că pentru noi toți acesta este un moment mai mult tehnic, care nu are nimic de-a face cu viața noastră. Ce relație a avut acest tratat cu invazia rusească în Georgia în 2008? Niciuna. Ce relatie a avut acest tratat cu invazia ruseasca in Ucraina? Niciuna”, – spune istoricul, potrivit Pagina de Rusia.

Potrivit lui, discuțiile despre mentinerea sau iesirea din acest tratat, care ar fi ”piatra de temelie” a securtatii europene, nu au nicio legatura cu realitatea si mai degraba sunt un fel de distragere a atenției publice de la problemele politice reale.

„Era suficienta constatarea ca Rusia încalcă articolele unui sau altui acord tehnic in materie militara si sunt convins că încalcă … Dar nu aceasta este problema noastră principală, ci intenția lui Putin de a ocupa Europa, în special Europa de Est, începând cu teritoriile fostei URSS”, – a spus istoricul.

Felshtinsky este autorul unei serii de cărți despre istoria Rusiei, printre care: The Bolsheviks and the Left SRs (Paris, 1985), Towards a History of Our Isolation (Londra, 1988; Moscova, 1991), The Failure of the World Revolution (Londra, 1991; Moscova, 1992), Blowing up Russia (cu Alexander Litvinenko), și The Age of Assassins (cu Vladimir Pribylovsky).

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy