Xi Jinping: Renaşterea Chinei este un ''proces istoric ireversibil''

Eduard Pascu |
Data publicării:

Preşedintele Xi Jinping a declarat joi că renaşterea Chinei este un ''proces istoric ireversibil'', afirmaţie făcută în cadrul unui discurs rostit cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la fondarea Partidului Comunist Chinez, aflat la putere, relatează AFP.

''Poporul chinez s-a ridicat. Timpul în care poporul chinez putea fi călcat în picioare, când suferea şi era oprimat nu se mai întoarce niciodată!'', a subliniat preşedintele chinez în faţa unei imense mulţimi adunate în Piaţa Tiananmen, în centrul capitalei Beijing, transmite Agerpres.

După referiri la Războaiele Opiului, la colonialismul occidental şi invazia japoneză, Xi Jinping a salutat rolul Partidului Comunist Chinez în ceea ce priveşte creşterea nivelului de trai şi restabilirea mândriei naţionale.

''PCC şi poporul chinez declară solemn lumii: poporul chinez s-a ridicat'', a spus preşedintele Xi Jinping, salutând ieşirea a sute de milioane de chinezi din sărăcie extremă în decurs de câteva decenii.

"Marea renaştere a naţiunii chineze a intrat într-un proces istoric ireversibil", a menţionat el, transmiţând un semnal către Washington, care descrie în mod constant Beijingul ca un rival politic şi economic.

Fondat de un grup de militanţi în iulie 1921 la Shanghai, PCC conduce fără îndoială a doua putere mondială şi intenţionează să continue să se impună pe scena internaţională, notează AFP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel