Xi Jinping: Nu există niciun motiv pentru a schimba principiul o țară, două sisteme

Darius Muresan |
Data publicării:

Preşedintele chinez Xi Jinping a dat asigurări vineri că nu există ''niciun motiv'' pentru a schimba principiul ''o ţară, două sisteme'', care acordă un anumit grad de autonomie Hong Kong-ului, afirmaţie făcută în cadrul unui discurs rostit cu prilejul aniversării a 25 de ani de la retrocedarea fostei colonii britanice către China, relatează Agerpres, care citează AFP.

Acest model este ''un sistem atât de bun, nu există niciun motiv pentru a-l schimba şi trebuie menţinut pe termen lung'', a afirmat preşedintele chinez, adăugând că tot ceea ce a făcut Beijing-ul a fost ''pentru binele Hong Kong-ului''.

Preşedintele chinez a dat asigurări, de asemenea, că ''adevărata democraţie'' a început odată cu retrocedarea.

''După reunificarea cu patria mamă, locuitorii din Hong Kong au devenit stăpânii propriului oraş'', a subliniat preşedintele chinez, care a participat vineri la ceremonia de marcare a 25 de ani de la retrocedarea Hong Kong-ului Chinei şi la depunerea jurământului de către noul director executiv al regiunii, John Lee.

Regiunea Administrativă Specială, după cum este desemnat Hong Kong-ul în virtutea acordului ce trebuia să acorde oraşului de aproximativ 7 milioane de locuitori o largă autonomie timp de 50 de ani după retrocedarea de către britanici, a fost condusă multă vreme după principiul "o ţară, două sisteme".

Cu toate acestea, în 2020 Beijingul a introdus o nouă lege controversată a securităţii naţionale, punând capăt protestelor în masă pro-democraţie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel