„Wishlist” prezentat de Ucraina. Kievul insistă și a trimis Germaniei o listă cu ce-și dorește, de la sisteme antirachetă la armament antidrone

Ucraina a trimis guvernului german o scrisoare care include o listă cu diverse tipuri de armament de care Kievul susţine că are nevoie în contextul conflictului cu Rusia, a relatat vineri ziarul Suddeutsche Zeitung, citat de DPA, potrivit Agerpres.

Potrivit publicaţiilor citate, Ucraina solicită Germaniei sisteme antirachetă şi antiaeriene cu rază medie de acţiune, armament antidrone, camere de supraveghere şi muniţii, între altele, şi pune accentul asupra faptului că este vorba despre "sisteme de armament cu caracteristici defensive".

Până acum, guvernul german a exclus să furnizeze arme Ucrainei. Nu mai departe decât miercuri, cancelarul Olaf Scholz a respins ferm o astfel de măsură, într-o intervenţie transmisă de postul ZDF.

Atitudinea Germaniei a fost criticată recent de Ucraina şi de aliaţii estici din NATO, aminteşte DPA.

Potrivit Suddeutsche Zeitung, în scrisoarea sa, adresată Ministerelor de Externe şi Apărării din Germania, Ucraina a cerut guvernului german "să proceseze cererea sa cât mai curând posibil". 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel