Williamson, ministrul britanic al apărării, declarație controversată despre Rusia

Sebastian Florea / 04 oct 2018 / 14:12

Gavin Williamson, ministrul britanic al apărării, a numit Rusia 'un stat paria', 

Declarația vine după ce serviciul militar de informaţii, GRU, a fost acuzat că s-ar afla în spatele unei serii de atacuri cibernetice globale, relatează dpa. GRU este responsabil pentru atacuri 'necugetate şi la întâmplare' asupra unor organizaţii politice şi corporaţii, a declarat miercuri seară ministrul britanic de externe Jeremy Hunt

'Aceste atacuri cibernetice nu servesc niciunui interes legitim de securitate naţională, având în schimb un impact asupra capacităţii oamenilor din întreaga lume de a-şi trăi viaţa cotidiană fără interferenţe', a adăugat Hunt într-un comunicat. 'Acestea nu sunt acţiunile unei mari puteri, ci acţiunile unui stat paria', a declarat joi Williamson la Bruxelles, unde participă la o reuniune ministerială a NATO.

În afară de investiţia în securitate cibernetică, Marea Britanie va expune acţiunile Rusiei 'ca o descurajare pentru a acţiona într-un astfel de mod pe viitor', a mai spus Williamson. 'Vom continua să lucrăm împreună cu aliaţii noştri pentru a-i izola şi a-i face să înţeleagă că nu se pot comporta într-un asemenea mod', a adăugat el Centrul naţional britanic pentru securitate cibernetică a identificat GRU drept entitate implicată în atacuri asupra Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), a reţelei de transport ucrainene şi a alegerilor prezidenţiale americane din 2016.

Atacurile au arătat 'dorinţa (Rusiei) de a acţiona fără a ţine cont de legea internaţională', a mai spus Hunt miercuri seară. Ultimele acuzaţii ale Londrei foarte probabil vor înrăutăţi relaţiile cu Moscova, care s-au deteriorat după otrăvirea aproape fatală a unui fost agent dublu şi a fiicei sale în oraşul Salisbury, în luna martie.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy