Website sirian: Rusia recrutează sirieni pentru a lupta alături de militarii ruși în Ucraina

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Website-ul "Sirieni pentru Adevăr și Justiție", specializat în monitorizarea drepturilor omului în Siria, a relatat că ofițeri ruși au cerut serviciilor de securitate siriene să înregistreze numele luptătorilor cu experiență în războiul urban.

Site-ul susține că invazia rusă a provocat o scindare între sirieni, civili și militari, între cei care au cerut sprijin din partea Rusiei și alții care au denunțat-o, în timp ce o a treia parte a rămas neutră.

Serviciile de securitate ale regimului Bashar al-Assad și multe grupuri armate de opoziție susținute de Turcia au deschis ușa pentru recrutarea luptătorilor sirieni care doresc să se înregistreze pentru a lupta în Ucraina.

Mulți luptători din opoziție, cunoscuți inclusiv la nivel local, și-au accesat conturile pe rețelele sociale și și-au anunțat intenția de a lupta în Ucraina.

Site-ul a transmis confirmări din două surse, prima afirmând că este un luptător al cărui nume a fost înregistrat la serviciile de securitate pentru a călători în Ucraina și a lupta alături de forțele ruse, iar a doua sursă este un oficial local din comitetele de reconciliere din fostele zone de opoziție siriană.

Cele două surse au confirmat că se întocmesc liste cu potențiali recruți pentru a fi prezentate forțelor ruse staționate în Siria pentru aprobare, cu scopul de a fi transmise în Ucraina.

Luptătorul s-a oferit voluntar din motive economice și a afirmat că a oferit mită unui mediator oficial sirian pentru a fi acceptat.

Sunt înmatriculați doar luptători cu experiență militară bună, prioritate având persoanele care au luptat anterior sub supravegherea ofițerilor ruși sau în Divizia 25 din armata siriană.

Oficialul din comitetele locale de reconciliere din provincia Damasc a precizat că există ofițeri care se pregătesc să centralizeze listele cu numele luptătorilor care au suficientă experiență de luptă, care vor urma o perioadă scurtă de antrenament cu instructori ruși, urmând să fie trimiși în Ucraina prin Rusia.

Oficialul a afirmat că "participarea sirienilor este doar un semn și un gest de loialitate față de Rusia", iar, în cazul transformării conflictului într-un război urban, "sirienii vor fi vizibili pentru că practică bine acest tip de război".

Acesta a subliniat că procesul "se află încă în faza incipientă, faza de înregistrare".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel