#WeAreNATO - Conferinţa 'Prezenţa NATO în regiunea Mării Negre', la Universitatea Ovidius

Sebastian Florea |
Data actualizării: | Data publicării:
#WeAreNATO
#WeAreNATO

Universitatea Ovidius din Constanţa a organizat joi, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Educaţiei Naţionale, Conferinţa 'Prezenţa NATO în regiunea Mării Negre', în cadrul campaniei de informare publică #WeAreNATO, ce se desfăşoară în mai multe ţări aliate

#WeAreNATO - Conferința îşi propune să crească încrederea tinerilor în capacitatea structurilor alianţei şi să faciliteze accesul acestora la informaţii despre NATO. În deschiderea conferinţei, rectorul Universităţii Ovidius, Sorin Rugină, a declarat că temele prelegerilor se axează atât pe importanţa Alianţei Nord Atlantice în asigurarea flancului de est al Europei, cât şi pe reliefarea principalelor valenţe ale democraţiei, pe care NATO are misiunea să le promoveze.

'Sigur că noi suntem într-o relaţie extrem de apropiată cu Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, având deseori ca invitaţi ofiţeri care au susţinut prelegeri studenţilor noştri, dar şi demnitari ai SUA, ambasadorul Hans Klem, Asistentul Secretarului de stat al SUA pentru Europa şi Asia, Hoyt Yee - ceea ce arată preocuparea tuturor ca mediul academic să devină un promotor al păcii în lume, al prosperităţii şi democraţiei, cele trei valenţe esenţiale ale convieţuirii armonioase şi a unei vieţi liniştite pentru toată lumea. Astăzi, putem lua contact cu realităţi concrete ale ceea ce înseamnă sistemul de apărare colectivă şi ne dă garanţia că suntem pe un drum bun, sigur, atât pentru România, cât şi pentru zona extinsă a Mării Negre', a declarat rectorul Universităţii Ovidius, Sorin Rugină.

La rândul său, reprezentatul Ministerului Apărării Naţionale, general de brigadă Marian Bodea, şeful Direcţiei Operaţii din Statul Major al Apărării, a subliniat contribuţia NATO la efortul global de securitate şi efortul României de a îndeplini obiectivele Alianţei în zona de interes strategic.

'Este o oportunitate de a vorbi studenţilor şi cadrelor universitare despre securitate, despre cadrul strategic actual care este marcat de instabilitate şi de complexitate şi tendinţa de menţinere a acestei stări în următorii 15-20 de ani. Totodată, este o oportunitate de a fi alături de colegii americani, canadieni şi polonezi care, în acest moment, au drapelul ridicat pe teritoriul patriei şi ne sprijină în a da cetăţenilor ţării noastre sentimentul de securitate', a subliniat generalul de brigadă Marian Bodea.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, Statului Major al Apărării, Statului Major al Forţelor Aeriene, Statului Major al Forţelor Navale şi reprezentanţi ai detaşamentelor canadiene şi americane dislocate la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel