Wall Street Journal: Apărarea antiaeriană a Ucrainei poate intercepta mai puțin de jumătate din rachetele rusești

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Mai mulţi militari ai armatei ucrainene învață să opereze sistemul de apărare antiaeriană Patriot oferit de Germania. Sursa foto: Bundeswehr.
Mai mulţi militari ai armatei ucrainene învață să opereze sistemul de apărare antiaeriană Patriot oferit de Germania. Sursa foto: Bundeswehr.

Cotidianul american Wall Street Journal a informat, în ediția din 13.05.2024, că rata de succes a apărării antiaeriene a Ucrainei a scăzut în mod semnificativ. Astfel, în ultima lună, sistemele de apărare antiaeriană de pe teritoriul ucrainean au reușit să lovească doar una din trei rachete lansate de ruși.

Potrivit jurnaliștilor americani, în ultimele șase luni, militarii ucraineni au doborât aproximativ 46% dintre rachetele rusești, în timp ce, în cele șase luni anterioare, acest indicator era de 73%. În același timp, procentul de interceptare a dronelor rusești a scăzut doar cu 01% în ultimele șase luni, ajungând la 82%.

Presa americană a semnalat și faptul că, între timp, Forțele Armate ale Federației Ruse au intensificat atacurile cu rachete și drone în zona “operației militare speciale”.

Ca urmare a acestui fapt, în ultimele șase luni, unitățile rusești au lansat cu 45% mai multe rachete și drone decât în perioada similară anterioară.

În acest sens, Wall Street Journal a reamintit că Forțele Armate ale Ucrainei se confruntă cu o penurie tot mai mare de rachete pentru sistemul de apărare antiaeriană Patriot, de producție americană, pe care militarii ucraineni îl consideră cel mai eficient din lume.

Situația din Ucraina este agravată și de extinderea zonei de desfășurare a “operației militare speciale”, după ce, în ultimele câteva zile, Forțele Armate ale Federației Ruse au făcut progrese semnificative în direcția Harkov.

Astfel, după cum susțin reprezentanții ruși, în ultimele 24 de ore, forțele ruse au distrus patru sisteme de apărare antiaeriană și aproximativ 250 de militari ucraineni în această zonă.

Potrivit șefului administrației militare regionale, Oleg Sinegubov, succesul Forțelor Armate ale Federației Ruse în Regiunea Harkov este asociat cu întârzierea asistenței militare occidentale pentru armata ucraineană.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel