Vucic: Belgradul şi Pristina nu vor soluţiona prea curând problema Kosovo

S.I. Catalin / 09 mai 2019 / 19:45

Belgradul şi Pristina sunt în prezent la ani distanţă de o posibilă soluţie la problema Kosovo, a declarat joi, la Tirana, preşedintele sârb Aleksandar Vucic, potrivit Tanjug.

,,Acest lucru este rău pentru sârbi şi albanezi, cele mai mari două naţiuni din Balcani. Toată lumea ne spune 'Nu faceţi asta, nu faceţi asta, nu schimbaţi frontierele' şi lucruri de genul ăsta; fiecare îşi urmăreşte propriul interes chiar dacă este o problemă semnificativă pentru noi mai degrabă decât pentru altcineva'', a spus Vucic.

El a adăugat că dialogul Belgrad-Pristina este blocat şi că găsirea unei soluţii pentru relaţiile sârbo-albaneze va lua mult timp.

Kosovo, populată majoritar de etnici albanezi, şi-a declarat independenţa faţă de Belgrad în februarie 2008, la aproape un deceniu după ce NATO a bombardat forţele sârbe pentru a opri uciderea şi expulzarea etnicilor albanezi din regiune în timpul războiului din 1998-1999.

Independenţa Kosovo este recunoscută de 116 ţări, inclusiv de 23 dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Spania, România, Grecia, Slovacia şi Ciprul nu recunosc declaraţia unilaterală de independenţă a provinciei Kosovo. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy