Macron vrea o relaţie strategică mai bună între Rusia şi Uniunea Europeană

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, Sursa foto: Axios
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, Sursa foto: Axios

Uniunea Europeană are nevoie de o relaţie strategică, inclusiv în chestiuni de apărare, cu Turcia şi ar trebui să îşi modernizeze relaţiile de după Războiul Rece cu Rusia, a declarat joi preşedintele francez Emmanuel Macron.

"Este în interesul nostru ca UE să aibă o relaţie strategică cu Turcia, precum şi cu Rusia, care să aducă stabilitate şi care, pe termen lung, să aducă mai multă forţă şi coerenţă", a afirmat Macron într-o conferinţă de presă la Helsinki alături de omologul său finlandez Sauli Niinistö, potrivit Reuters.

El a mai spus că relaţiile UE cu Rusia trebuie "aduse la zi", folosind termenul italian "aggiornamento".

"Cred că, în chestiuni precum securitatea cibernetică, apărare, relaţii strategice, putem lua în considerare principiile unei noi relaţii între Rusia şi UE, care să fie în linie cu direcţia spre care se îndreaptă Europa", a spus Macron.

"Stabilitatea în întreaga regiune este în interesul nostru", a adăugat el.

Macron este un susţinător puternic al unei Europe capabile să îşi apere interesele strategice şi independenţa financiară şi să răspundă la noul situaţia globală economică şi militară determinată de preşedinţia lui Donald Trump în SUA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel