Vot copleșitor în Senatul american. Un buget al Apărării de 750 de miliarde de dolari

Eduard Pascu |
Data publicării:

Senatorii americani au adoptat joi un proiect de lege prin care se autorizează investițiile în domeniul apărării. Votul a fost unul copleșitor și a pus capăt unei săptămâni marcate de incertitudini și contre între Casa Albă și Democrați.

Senatorii au adoptat un proiect de lege de autorizare pentru Armată în valoare de 750 de miliarde de dolari pentru anul viitor. Votul de la 86 la 8 a șters o săptămână de incertitudine în jurul valorii politicii bugetare prin care a trecut Congresul pentru mai mult de cinci decenii consecutive. Această măsură s-a confruntat cu o cale dificilă în acest an, deoarece între Casa Albă și Democrați au existat o serie de contre pe probleme militare.

Dintre candidații democrați prezidențiali, Sens Corey Booker și Amy Klobuchar au votat "nu", în timp ce Sens, Michael Kennedy, Kirsten Gillibrand, Kamala Harris, Bernie Sanders și Elizabeth Warren nu au votat - probabil din cauza dezbaterilor primare din Florida. Republicanii Mike Braun, Rand Paul și Mike Lee au votat, de asemenea, "nu" alături de democrații Ed Markey, Jeff Merkley și Ron Wyden.

Președintele Comitetului pentru serviciile armate din Senat, Jim Inhofe, R-Okla, a încadrat proiectul de lege ca o continuare a eforturilor administrației Trump de a "reconstrui" armata și de a contracara amenințările din întreaga lume.

"Lumea este mai instabilă și mai periculoasă decât oricând în viața mea", a spus Inhofe când a prezentat proiectul de lege. "Strategia Națională de Apărare ne-a dat-o direct: competiție strategică cu China și Rusia; amenințările continue din partea unor țări necinstite precum Iranul și Coreea de Nord și organizațiile teroriste; noi tehnologii și noi domenii de luptă în spațiul cosmic și spațiul cibernetic; ca să nu mai vorbim, anii de subfinanțare sub administrația anterioară. "

"Acesta este un proiect de lege foarte bun", a declarat liderul democrat al Senatului, senatorul Jack Reed de la Rhode Island. "Acesta a votat comisia noastră la votul de 25-2, vot total bipartizan. Aceasta conține multe autorități necesare, autorizații de finanțare și reforme care vor ajuta pe bărbații și femeile din serviciile noastre armate".

Vezi și: Senatul American vrea să pună stop folosirii Urgenței ca motiv de vânzare de armament către Arabia Saudită și Emiratele Arabe 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel