Volodimir Zelenski primeşte noi asigurări de la Biden: SUA "vor răspunde energic" dacă Rusia invadează Ucraina

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Preşedintele american Joe Biden l-a asigurat duminică pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, într-un apel telefonic, că Statele Unite şi aliaţii săi "vor răspunde energic" dacă Rusia invadează Ucraina, informează AFP.

"Preşedintele Biden a precizat clar că Statele Unite şi aliaţii săi vor răspunde energic dacă Rusia va invada Ucraina", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, într-un comunicat.

Psaki a mai spus că preşedintele Biden şi-a exprimat sprijinul pentru eforturile diplomatice, inclusiv pentru discuţiile programate pentru 9-10 ianuarie la Geneva între oficiali la nivel înalt din SUA şi Rusia.

Liderul de la Casa Albă, care înmulţeşte avertismentele către preşedintele Vladimir Putin şi pledează pentru dezescaladare, a asigurat că l-a avertizat din nou pe preşedintele rus împotriva unei tentative de invazie a Ucrainei în cadrul unei conversaţii telefonice care a avut loc joi.

"I-am spus clar preşedintelui Putin că vom adopta sancţiuni dure şi ne vom spori prezenţa în Europa, la aliaţii noştri NATO", a spus Joe Biden vineri.

La rândul său, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a apreciat "sprijinul neclintit" din partea Statelor Unite pe fondul tensiunilor cu Rusia, după discuţia telefonică de duminică cu omologul său american.

"Apreciem sprijinul neclintit pentru Ucraina (din partea SUA)", a scris Zelenski pe Twitter.

"Am vorbit despre acţiunile comune ale Ucrainei, SUA şi ale partenerilor pentru a menţine pacea în Europa şi a evita agravarea situaţiei", a mai scris preşedintele ucrainean. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel