Volodimir Zelenski: Am planificat o operaţiune de evacuare a civilii şi combatanţi blocaţi în combinatul Azovstal

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Autorităţile ucrainene speră să poată evacua vineri civilii blocaţi în combinatul siderurgic Azovstal împreună cu ultimii combatanţi care apără oraşul Mariupol (sud), asediat de forţele ruse, informează Reuters.

"O operaţiune este planificată pentru astăzi (vineri) pentru a scoate civilii" din combinatul Azovstal, a informat biroul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, fără a da alte detalii, precizează Agerpres.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a spus după întrevederea pe care a avut-o joi, la Kiev, cu Zelenski că sunt în curs discuţii intense pentru a permite evacuarea persoanelor blocate în combinatul Azovstal, care a fost bombardat constant de forţele ruse ce ocupă Mariupol.

Marţi, preşedintele rus Vladimir Putin a acceptat "în principiu" ca Naţiunile Unite şi Comitetul Internaţional al Crucii Roşii să se implice în evacuarea oţelăriei.

Consiliul municipal din Mariupol a anunţat că circa 100.000 de locuitori ai oraşului sunt în "pericol de moarte" din cauza bombardamentelor ruse şi a condiţiilor sanitare precare şi a descris drept "catastrofală" penuria de apă potabilă şi mâncare. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel