Volodimir Zelenski a schimbat șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei

S.I. Catalin / 23 mai 2019 / 19:22

Volodimir Zelenski a semnat două decrete, unul prin care Viktor Muzhenko este destituit din funcția de șef al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, iar al doilea, de numire a generalului locotenent Ruslan Khomchak în aeastă funcție, a anunțat pe 22 mai, serviciul de presă al președintelui Ucrainei, potrivit Uawire.org.

,,Președintele ucrainean Vladimir Zelensky a numit locotenent-generalul Ruslan Khomchak ca șef al Statului Major General - comandantul forțelor armate ale Ucrainei", potrivit declarației serviciul de presă.

Victor Muzhenko a preluat funcția de șef al Statului Major Genserviciul al Forțelor Armate ale Ucrainei la data de 3 iulie 2014. O lună mai târziu, acesta a primit gradul de general colonel. În octombrie 2015, fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, a semnat un decret prin care i-a acordat lui Muzhenko gradul de general de armată.

Ruslan Khomchak a absolvit Școala de comandă a armatei din Moscova. A activat în RDG și în Belarus. În august 2013, acesta a primit gradul de general locotenent, iar în 2016 a fost numit șef de Stat Major și prim adjunct al comandantului Forțelor Terestre ale Ucrainei.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy