Volodimir Zelenski a schimbat șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Volodimir Zelenski a semnat două decrete, unul prin care Viktor Muzhenko este destituit din funcția de șef al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, iar al doilea, de numire a generalului locotenent Ruslan Khomchak în aeastă funcție, a anunțat pe 22 mai, serviciul de presă al președintelui Ucrainei, potrivit Uawire.org.

,,Președintele ucrainean Vladimir Zelensky a numit locotenent-generalul Ruslan Khomchak ca șef al Statului Major General - comandantul forțelor armate ale Ucrainei", potrivit declarației serviciul de presă.

Victor Muzhenko a preluat funcția de șef al Statului Major Genserviciul al Forțelor Armate ale Ucrainei la data de 3 iulie 2014. O lună mai târziu, acesta a primit gradul de general colonel. În octombrie 2015, fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, a semnat un decret prin care i-a acordat lui Muzhenko gradul de general de armată.

Ruslan Khomchak a absolvit Școala de comandă a armatei din Moscova. A activat în RDG și în Belarus. În august 2013, acesta a primit gradul de general locotenent, iar în 2016 a fost numit șef de Stat Major și prim adjunct al comandantului Forțelor Terestre ale Ucrainei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel