Vladimir Putin: Rusia ar putea recurge la resursele Ministerului Apărării pentru a combate răspândirea COVID-19

Eduard Pascu |
Data publicării:

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că situaţia legată de răspândirea noului coronavirus în Rusia s-a înrăutăţit şi că Moscova s-ar putea să recurgă la resursele Ministerului Apărării pentru a face faţă crizei dacă va fi necesar, potrivit Reuters şi RIA Novosti.

Vladimir Putin, care a vorbit în cadrul unei reuniuni desfăşurate în format de videoconferinţă cu înalţi responsabili ai administraţiei ruse, a spus că situaţia se schimbă constant şi că următoarele săptămâni se vor dovedi decisive în lupta pentru încetinirea contaminării. Potrivit RIA Novosti, la reuniune au participat vicepremierul Tatiana Golikova şi primarul Moscovei, Serghei Sobianin, transmite Agerpres.

"Situaţia se schimbă în fiecare zi şi, din păcate, nu în bine. Numărul bolnavilor este în creştere, sunt tot mai multe cazuri de evoluţie severă a bolii. Trebuie să se ia în considerare toate posibilităţile, inclusiv resursele Ministerului Apărării; dacă acest lucru va fi, desigur, necesar, ele pot fi şi trebuie utilizate", a spus Putin în cadrul reuniunii destinate examinării situaţiei sanitar-epidemiologice din ţară.

"Cadre ale Ministerului Apărării lucrează şi încă destul de eficient peste hotare, ajutându-i pe colegii noştri din străinătate să lupte împotriva acestei infecţii. Ele au acumulat deja o experienţă considerabilă în condiţii destul de dificile. Desigur, trebuie să folosim aceasta experienţă şi trebuie avut în vedere ca toate posibilităţile, inclusiv capacităţile Ministerului Apărării, dacă este necesar, să fie utilizate şi aici", a insistat Putin, citat pe site-ul Kremlinului.

Potrivit lui Putin, datorită fondurilor suplimentare alocate, Ministerul Apărării a lansat deja lucrări de construcţie a noi spitale în regiuni, care vor fi gata în perioada imediat următoare.

În ultimele 24 de ore în Rusia s-au înregistrat 2.558 noi cazuri de contaminare, mărind bilanţul la 18.328 de cazuri şi 148 de morţi de COVID-19.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel