Vladimir Putin: Cooperarea turco-rusă a atins un nivel strategic

S.I. Catalin / 04 iul 2019 / 23:08

Cooperarea ruso-turcă a atins "un nivel strategic", a declarat miercuri președintele rus Vladimir Putin, potrivit cotidianului turc Daily Sabah.com.

Vorbind la ceremonia de primire a scrisorii de acreditare de la noul ambasador turc în Rusia, Mehmet Samsar, Putin a declarat că este "în contact permanent" cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan.

,,Parteneriatul cu vecinul nostru, Turcia, a atins un nivel strategic. Suntem în contact permanent cu președintele Recep Tayyip Erdoğan. În aprilie, o întâlnire a Consiliului de Cooperare la nivel înalt dintre Rusia și Turcia a avut loc cu succes la Moscova", a precizat Putin.

Putin a apreciat ca fiind "mari" și "foarte importante" proiecte ruso-turce, cum ar fi construcţia centralei nucleare Akkuyu și finalizarea construirii gazoductului TurkStream.

,,Avem multe alte proiecte interesante și inițiative comune. Un factor important în stabilitatea internațională sunt eforturile coordonate ale Rusiei și Turciei de a normaliza situația și de a lansa procesul de pace în Siria", a adăugat Putin.

Anul viitor, Rusia și Turcia sărbătoresc un centenar de stabilire a relațiilor diplomatice, iar în această lună Rusia urmează să livreze sisteme de apărare S-400 cumpărate de Ankara.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy