Vladimir Putin a ordonat alocarea de fonduri pentru modernizarea forțelor armate din Abhazia ocupată

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Anul 2008-Invadarea Georgie de către trupele armatei ruse
Anul 2008-Invadarea Georgie de către trupele armatei ruse

Președintele rus, Vladimir Putin, a ordonat guvernului să aloce fonduri pentru „modernizarea” forțelor armate ale regiunii Abhazia ocupate din Georgia, transmite presa rusă RIA Novosti.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a aprobat o propunere guvernamentală de a finanţa modernizarea forţelor armate din regiunea georgiană Abhazia, a arătat luni un document guvernamental publicat online, precizează Europost.eu.

Ministrul rus al Apărării Serghei Shoigu și omologul său abhaz Merab Kishmaria au convenit asupra dezvoltării cooperării tehnico-militare și modernizării Forțelor Armate din Republica Abhazia, mai spune Agenda.ge. Acordul va fi semnat după discuțiile dintre ministerele de apărare ruse și de externe cu Abhazia.Cooperarea militară dintre cele două țări a fost lansată oficial după ce Rusia a recunoscut Abhazia ca stat independent.

Georgia a pierdut controlul asupra regiunii Abhazia din Marea Neagră după un conflict interetnic care a urmat prăbuşirii Uniunii Sovietice.

Rusia este una dintre puţinele ţări care recunoaşte independenţa Abhaziei - din anul 2008, după ce a câştigat un scurt război împotriva Georgiei pentru soarta unei alte regiuni georgiene secesioniste - Osetia de Sud.

Rusia, care menţine o prezenţă militară importantă în zonă, va semna un acord pentru finanţarea modernizării forţelor armate ale Abhaziei după încheierea negocierilor, se arată în documentul guvernului rus.

Georgia, care aspiră să adere la Uniunea Europeană şi NATO, nu a avut relaţii diplomatice cu Rusia din 2008.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel