Vladimir Putin „a luat pulsul” războiului din Ucraina și a efectuat o vizită fulger la conducerea militară din Rostov pe Don

Ionel Copcea |
Data publicării:
Vladimir Putin, președintele Rusiei și Serghei Șoigu, ministrul apărării din Rusia, inspectând trupele ruse de ocupație. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Vladimir Putin, președintele Rusiei și Serghei Șoigu, ministrul apărării din Rusia, inspectând trupele ruse de ocupație. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

La întoarcearea din vizita oficială efectuată în Kazahstan, președintele rus, Vladimir Putin, a inspectat, probabil pe 09.11.2023, Statul major al Regiunii Militare Sud din Rostov pe Don, unde a audiat o serie de rapoarte privind evoluțiile înregistrate în cadrul războiului de agresiune împotriva Ucrainei și s-a familiarizat cu noi modele de echipamente militare.

“Președintele Vladimir Putin, după ce și-a încheiat vizita oficială la Astana, a aterizat la Rostov pe Don, unde a inspectat sediul Regiunii Militare Sud”, a declarat secretarul de presă al președintelui, Dmitri Peskov, citat de agenția de presă Interfax.

Șeful statului rus a fost însoțit de ministrul apărării, general de armată Serghei Șoigu, șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov, precum și de alți comandanți militari.

“Vladimir Putin s-a familiarizat cu noi categorii de tehnică militară și a audiat o serie de rapoarte referitoare la mersul operației militare speciale (!)”, a concluzionat Peskov.
            
Comentariul autorului: Deși inițial s-a crezut că Statul major al Grupării de Forțe Întrunite care participă la războiul împotriva Ucrainei este amplasat la Centrul național pentru conducerea apărării Federației Ruse din Moscova, acesta funcționează, de fapt, în clădirea Statului major al Regiunii Militare Sud.

Probabil că, dislocarea conducerii operației a ținut cont de principiul teritorial, având în vedere că localitatea Rostov pe Don se află mai aproape de linia frontului și reprezintă nucleul trupelor participante la ostilități.

De la începutul invaziei președintele Vladimir Putin s-a deplasat periodic la Rostov pe Don, unde s-a interesat la fața locului despre evoluțiile înregistrate în conflictul cu statul vecin.

Ultima vizită în regiune a fost efectuată de șeful statului rus în luna octombrie a acestui an.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel