Vladimir Putin a intrat în autoizolare după ce a fost în contact cu persoane bolnave de coronavirus

Ionel Copcea |
Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin, la expoziția de armament MAKS 2021. Sursă foto: Kremlin
Președintele rus Vladimir Putin, la expoziția de armament MAKS 2021. Sursă foto: Kremlin

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat, pe 14.09.2021, că Vladimir Putin a intrat în autoizolare, după ce s-a constatat că a intrat în contact cu mai multe persoane din anturajul său, depistate cu coronavirus.

Peskov a confirmat faptul că, în cadrul unei convorbiri cu omologul său din Tadjikistan, Emomali Rahmon, Vladimir Putin a informat că, din cauza faptului că mai multe persoane cu care a intrat în contact au fost depistate cu coronavirus, nu va fi prezent fizic la întâlnirile la nivel înalt ale OTSC și Organizației de Cooperare de la Shanghai (SCO), programate în zilele următoare. Acesta va lua parte la convorbiri, în regim de videoconferință.

“Președintele va rămâne la Moscova și nu va participa personal la aceste evenimente”, a precizat Peskov.

Secretarul de presă al președintelui a menționat că Vladimir Putin este absolut sănătos și nu este necesară activarea unor protocoale speciale în legătură cu intrarea sa în autoizolare.

“Desigur că se cunosc persoanele din anturajul președintelui, care s-au îmbolnăvit de coronavirus. Izolarea nu afectează în mod direct activitatea șefului statului. Doar că acesta nu va participa, pentru o perioadă, la întâlniri față în față”, a spus Peskov.

El a declarat că este dificil să răspundă la întrebarea dacă cei care s-au îmbolnăvit în jurul președintelui au fost vaccinați împotriva coronavirusului. “Medicii își fac treaba. Este vorba despre o practică normală: atunci când o persoană intră în contact cu un bolnav, așteaptă un anumit număr de zile în autoizolare. Știm cu toții că vaccinul este garantat pentru protejarea împotriva formelor grave ale coronavirusului”, a menționat Peskov.

Secretarul de presă al președintelui a fost întrebat dacă Vladimir Putin a făcut un test pentru coronavirus și care au fost rezultatele acestuia. “Sigur că da. Președintele este absolut sănătos”, a răspuns Dimitri Peskov.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel