Vizita în Taiwan a ambasadoarei americane la ONU a fost anulată

Eduard Pascu |
Data publicării:
Ambasadorul SUA la ONU, Kelly Craft. Sursă foto: Twitter
Ambasadorul SUA la ONU, Kelly Craft. Sursă foto: Twitter

Departamentul de Stat a anunţat anularea vizitei în Taiwan a ambasadoarei americane la ONU Kelly Craft, programată să se desfăşoare de miercuri până vineri, în contextul anulării tuturor deplasărilor în străinătate a diplomaţilor americani, informează AFP.

Secretarul de stat Mike Pompeo anunţase anterior că renunţă la o călătorie la Bruxelles, pentru a se dedica tranziţiei la noua administraţie Biden.

Anunţul acestei deplasări în Taiwan a ambasadoarei americane la ONU a atras critici puternice din partea Chinei, transmite Agerpres.

Ministerul de externe taiwanez a reacţionat miercuri, declarând că "înţelege şi respectă" decizia Departamentului de Stat de a anula vizita, potrivit Reuters.

"Ministerul afacerilor externe regretă faptul că ambasadoarea SUA la Organizaţia Naţiunilor Unite, Kelly Craft, nu poate conduce o delegaţie în vizită în Taiwan în perioada 13-15 ianuarie conform programării, dar salută o vizită din partea ambasadorului Craft într-un moment potrivit în viitor", se arată într-un comunicat al ministerului de externe de la Taipei. 

Citește și: China ameninţă cu o "ripostă" după recentele contacte între SUA şi Taiwan

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel