Vizită cheie la Washington. Zelenski vrea să obțină sprijin militar suplimentar. Administrația Biden promite că SUA vor rămâne neclintite în a ajuta Ucraina

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Obuzier livrat Ucrainei de Statele Unite ale Americii - Asistență militară / US Army
Foto: Obuzier livrat Ucrainei de Statele Unite ale Americii - Asistență militară / US Army

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se află într-o vizită de două zile în Statele Unite, unde ar trebui să se întâlnească astăzi cu reprezentanții Congresului și cu președintele american Joe Biden.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni, la Universitatea Națională de Apărare a SUA, că speră că va putea conta în continuare pe Statele Unite, aflându-se o vizită cheie la Washington, pe fondul întrebărilor cu privire la ajutorul esențial de securitate al SUA, a raportat Reuters.

„Nu ne vom da bătuți. Știm ce avem de făcut și poți conta pe Ucraina și sperăm că putem conta pe tine în aceeași măsură”, a spus Zelenski în discursul său la Universitatea Națională de Apărare din SUA.

Zelenski ar trebui să se întâlnească astăzi cu reprezentanții Congresului și cu președintele american Joe Biden.

Întâlnirea reprezintă cea mai recentă încercare a Casei Albe de a convinge Congresul, unde un acord de acordare a ajutorului de urgență Ucrainei pare să fi ajuns într-o fundătură.

În acest context vine și încercarea lui Zelenski de a influența reprezentanții celui mai înalt organism legislativ american.

Vladimir Zelenski s-a întâlnit luni cu secretarul american al apărării Lloyd Austin și a vorbit cu elita militară americană de la Universitatea Națională de Apărare (NDU).

La întâlnire a participat și șeful Statului Major Comun (JCS) al Forțelor Armate ale SUA, generalul Charles Brown.

Zelenski a cerut „sprijin pentru soldații ucraineni cu muniție și echipament”. El le-a spus generalilor americani că întărirea apărării aeriene a Ucrainei și a capacităților acesteia pe cer va duce la înlăturarea superiorității aeriene ruse.

Administrația președintelui american Joe Biden a avertizat Congresul că nereînnoirea ajutorului militar pentru Ucraina ar putea înclina războiul de aproape doi ani în favoarea Rusiei, creând amenințări la securitatea națională pentru națiunile occidentale. Mulți parlamentari republicani au pus sub semnul întrebării continuarea ajutorului acordat Ucrainei.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a avertizat că Putin încă speră să obțină victoria în Ucraina. Austin a oferit, de asemenea, asigurări privind sprijinul „neclintit” al SUA pentru țară. „În ciuda crimelor sale și în ciuda izolării sale, Putin încă mai crede că poate supraviețui Ucrainei și că poate supraviețui Americii. Dar se înșeală”, a spus Austin în aplauze. „Angajamentele americane trebuie respectate”, a adăugat el, făcând, aparent, apel la Congres.

Congresul a aprobat peste 110 miliarde de dolari pentru Ucraina de la invazia rusă din februarie 2022, dar nu a aprobat niciun fond de când republicanii au preluat Camera Reprezentanților de la democrați în ianuarie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel