Violențe în Franța. MAI va trimite în stradă 40.000 de polițiști și jandarmi / Macron a convocat o celulă de criză

Franța va trimite în stradă 40.000 de polițiști și jandarmi în această seară din cauza tulburărilor provocate de moartea unui tânăr la un control de trafic al poliției. Aproximativ  5.000 dintre aceștia vor supraveghea securitatea la Paris, potrivit BFM TV. Potrivit ministrului de Interne Gérald Darmanin, 9.000 de forțe de ordine au intervenit în Franța miercuri seară.

 

Confruntările dintre protestatari și poliție de joi seară au dus la rănirea a 170 de oameni de ordine, potrivit lui Darmanin, niciunul dintre ei nu este în pericol. Ministrul a adăugat că poliția a arestat peste 180 de persoane.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a convocat joi o reuniune de criză şi a denunţat 'violenţe nejustificabile' după a doua noapte de ciocniri declanşate de moartea unui adolescent ucis de poliţie în apropiere de Paris, transmite AFP.

Ulterior, Gérald Darmanin a anunțat că, joi seară, vor fi dislocați în toată țara 40.000 de polițiști, inclusiv 5.000 în regiunea Parisului, pentru a pune capăt tulburărilor. Aproximativ 2.000 de polițiști au fost în regiunea Parisului, aseară.

"Când ataci școli sau centre comunitare sau primării, ataci simboluri", a spus Darmanin, jurând că va restaura. „dreptatea, calmul și libertatea”.

Unii politicieni, în special din extrema dreaptă, cer declararea stării de urgență. Potrivit surselor AFP, guvernul nu ia în calcul încă acest lucru.

Șefa regiunii Ile-de-France, Valérie Pécresse, i-a cerut prefectului de poliție să limiteze transportul public de suprafață pe timp de noapte în zonele celor mai violente ciocniri. Printre altele, a fost un incendiu noaptea  depozit de tramvaie.

După moartea lui Nahel M., un adolescent de 17 ani, în timpul unui control rutier marţi, tensiunile au crescut progresiv în suburbia pariziană, după care, în noaptea de miercuri spre joi, incendierile şi ciocnirile cu poliţia s-au extins în alte oraşe.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel