Viktor Orban solicită ridicarea sancţiunilor europene impuse Belarusului: Parteneriatul nu se poate construi cu sancţiun

S.I. Catalin |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook Viktor Orban
Sursa foto: Facebook Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban, aflat în vizită în Belarus, a solicitat vineri ridicarea sancţiunilor europene impuse acestei ţări conduse din 1994 de preşedintele autoritar Aleksandr Lukaşenko, transmite AFP.

,,Parteneriatul nu se poate construi cu sancţiuni. Iată de ce este timpul ca Uniunea Europeană să ridice sancţiunile existente faţă de Belarus'', a afirmat Orban.

Şeful executivului ungar a cerut, odată ce va fi încheiată criza legată de pandemia de COVID-19, instaurarea unei ''noi etape în cooperarea între UE şi Uniunea eurasiatică'', o alianţă a majorităţii fostelor republici sovietice condusă de Moscova şi din care face parte şi Belarusul.

În opinia lui Orban, o astfel de cooperare ar fi un ''eveniment cheie pentru regiunea'' europeană.

Introduse prima dată în 2004, sancţiunile faţă de Belarus includ un embargou asupra vânzărilor de arme şi echipamente ce pot servi la reprimarea manifestaţiilor şi o listă neagră a înalţilor demnitari belaruşi.

Măsurile au fost prelungite până în februarie 2021.

Premierul ungar este acuzat că a profitat de criza cauzată de COVID-19 pentru a-şi consolida puterea prin adoptarea unei legislaţii de urgenţă considerate ''dictatoriale'' de către opozanţii săi. Ungaria face obiectul unei proceduri pentru încălcarea valorilor Uniunii Europene, ceea ce teoretic se poate finaliza cu sancţiuni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel