Viktor Orban și miliardarul George Soros se acuză reciproc într-un 'dialog' la distanță

Darius Muresan |
Data publicării:
Viktor Orban, premierul Ungariei. Sursă foto: Orbán Viktor Facebook
Viktor Orban, premierul Ungariei. Sursă foto: Orbán Viktor Facebook

Premierul ungar Viktor Orban într-o postare pe website-ul său oficial a transmis că Europa nu trebuie să cedeze în fața rețelei Soros, notează Agerpres care citează MTI. Articolul lui Orban este un răspuns la un articol al finanțistului George Soros.

În articolul publicat de portalul de comentarii Project Syndicate în legătură cu blocarea prin veto de către Ungaria şi Polonia a bugetului Uniunii Europene din cauza unei clauze ce condiţionează accesul la bani de respectarea statului de drept, George Soros a afirmat că, pentru a rămâne fidelă valorilor sale, "UE nu-şi poate permite compromisuri în ce priveşte condiţionarea fondurilor alocate statelor membre de respectarea statului de drept".

Calificând veto-ul ungar şi polonez drept un "pariu disperat din partea a doi violatori în serie" şi acuzându-l pe Orban că a "construit un sistem cleptocratic complex de jefuire a ţării", Soros a mai notat în articolul său că UE poate ajuta acordând fonduri direct autorităţilor locale, "unde în Ungaria încă există o democraţie funcţională, spre deosebire de nivelul naţional".

Finanţistul a explicat că veto-ul polono-ungar "poate fi ocolit pentru că, în cazul în care nu se ajunge la acord asupra noului buget (al UE), cel vechi se prelungeşte, pe bază anuală", în timp ce "Ungaria şi Polonia nu vor primi plăţi pentru că guvernele lor încalcă statul de drept", dar întrebarea care se pune este dacă UE "poate da dovadă de voinţă politică".

 

Orban îi răspunde miliardarului George Soros


Potrivit lui Orban, mulţi consideră că "criminalul economic" Soros nu merită un răspuns, după ce speculaţiile sale financiare au ruinat vieţile a milioane de oameni.

"Totuşi, acum sunt obligat să fac acest lucru, deoarece într-un articol apărut pe 18 noiembrie în Project Syndicate speculatorul şi miliardarul de origine maghiară George Soros a dat ordine directe liderilor Uniunii Europene, instruindu-i să pedepsească drastic statele membre care nu vor să facă parte dintr-un imperiu european unificator, sub stindardul unei 'societăţi deschise' globale", scrie Orban.

"Puterea Europei a derivat întotdeauna în istorie din naţiunile sale. Deşi de origini diferite, naţiunile europene au fost legate prin rădăcinile comune ale credinţei noastre", continuă Orban. "Libertatea creştină a asigurat libertatea gândirii şi culturii, creând o competiţie benignă între naţiunile continentului. Acest amalgam magnific de contraste a făcut din Europa puterea conducătoare a lumii, secole de istorie la rând", afirmă premierul ungar, asigurând că "experienţa istorică ne spune că Europa va fi din nou măreaţă dacă naţiunile sale redevin măreţe şi rezistă tuturor formelor de ambiţii imperiale".

El avertizează pe de altă parte că "mari forţe se pun din nou în mişcare pentru a eradica naţiunile Europei şi a unifica acest continent sub egida unui imperiu global. Reţeaua Soros, care s-a infiltrat în birocraţia şi elita politică ale Europei, încearcă de mai mulţi ani să facă din Europa un continent de imigranţi. Astăzi reţeaua Soros, care promovează o societate deschisă globală şi încearcă abolirea cadrelor naţionale, reprezintă cea mai mare ameninţare cu care se confruntă statele Uniunii Europene", conchide Orban, denunţând în fine "scopurile evidente ale reţelei: crearea de societăţi deschise multietnice, multiculturale prin accelerarea migraţiei şi desfiinţarea capacităţilor naţionale de luare a deciziilor, pentru a le plasa în mâinile unei elite globale".


 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel