Video rar cu lupte din linia întâi – tentativă eșuată a mercenarilor „Wagner” de a captura un post de observație ucrainean

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Trupe ruse de ocupație în Ucraina
Trupe ruse de ocupație în Ucraina

În regiunea Donețk se poartă bătălii infernale, în care Forțele de Apărare ale Ucrainei reușesc să țină eroic apărarea deși sunt în inferioritate numerică. Una dintre cele mai fierbinți zone este cea a orașului Bakhmut, unde a și fost făcută filmarea, în noiembrie, de către luptătorul ucrainean Oleksandr Solonko – specialist în recunoaștere aeriană.

Videoclipul interesant, publicat pe canalul „Butusov Plus”, pe 1 decembrie, demonstrează încă o dată cât de importante sunt sistemele aeriene fără pilot, doi luptători ucraineni fiind permanent informați despre mișcările a 10 mercenari „wagner”, care intenționau să-i atace.

Mercenarii au încercat să se apropie în ascuns de postul de observație ucrainean. S-au împărțit în două grupuri de câte cinci persoane, prima echipă încercând să ajungă la o distanță suficient de mică pentru a arunca grenade. A doua echipă a învăluit prin flanc poziția ucraineană, sperând că militarii ucraineni vor fi distrași de prima echipă, dar situația nu a stat deloc așa.

„Wagnerienii”  au fost permanent supravegheați din aer cu ajutorul unei drone, militarii ucraineni fiind constant informați despre mișcările adversarilor. Astfel, în videoclip se observă la un moment dat (minutul 2:56), cum unul dintre militarii ucraineni supraveghează atent prima echipă de mercenari, iar celălalt este atent spre zona în care acționa cea de-a doua echipă, deși schimbul de focuri nu începuse și nu cunoștea precis de unde vor veni aceștia.

În urma schimbului de focuri, mercenarii se retrag, singurele lor realizări fiind, probabil, testarea determinării militarilor ucraineni, stabilirea puterii de foc a postului de observare și, eventual, dacă există sprijin de foc din partea altui post de observare. Dar aceste lucruri le cunoșteau cu siguranță dinainte, nefiind la prima astfel de confruntare. Misiunea lor era, foarte probabil, de a elimina punctul de observare pentru a facilita infiltrarea unui grup mai mare de militari, care să stabilească un cap de pod, extrem de necesar în zona Bakhmut, unde fiecare metru câștigat este foarte important.

Este de remarcat că mercenarii „Wagner” au acționat foarte prudent, fără să-și riște prea mult viața deși terenul – o zonă împădurită, le permitea să obțină mai mult dacă își asumau unele riscuri rezonabile. De asemenea, se constată că mercenarii nu au folosit grenade fumigene pentru a-i orbi pe militarii ucraineni în momentul asaltului decisiv asupra punctului de observare. De asemenea, puteau arunca secvențial grenade, care chiar dacă nu-și atingeau ținta, permiteau înaintarea celeilalte echipe. Existau soluții tactice pentru mercenari, dar aceștia au preferat să nu riște absolut nimic, prioritatea lor fiind să rămână în viață.

De această dată, în linia întâi, nu a fost o bătălie intensă cu tancuri și vehicule blindate, ci doar o confruntare surdă a  nervilor, în care informația a permis celor doi luptători ucraineni să reziste în fața a 10 mercenari „wagner”, cei drept mult mai puțin determinați.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel