Verdict, „sinucidere”: Cineva, posibil băut, a scos cuiul unei grenade în zbor. În corpul lui Prigojin și a altor victime s-au găsit fragmente de grenadă

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Prigojin/ Severreal.org ; Embraer Legacy 600 / flickr, Markus Eigenheer
Foto: Prigojin/ Severreal.org ; Embraer Legacy 600 / flickr, Markus Eigenheer

Vladimir Putin lansează insinuări și o teorie bizară în ceea ce privește moartea lui Evgheni Prigojin, liderul Wagner Group, a cărui avion privat s-a prăbușit în Federația Rusă.

Teoria a fost lansată de Putin la Forumul de la Valdai. Potrivit acestuia, în corpul lui Prigojin și a mai multor victime au fost identificate frangmente de grenadă. Nu a exitat niciun impact extern asupra avionului. Mai mult, Putin insinuează că ar trebui să fie verificată o posibilă prezență în corpul victimelor a drogurilor și a alcoolemiei.

"Președintele comitetului de investigație a raportat, în urmă cu câteva zile, că fragmente de grenadă de mână au fost găsite în cadavrele celor morți în accident. Nu a existat niciun impact extern asupra avionului, acesta este deja un fapt stabilit", a spus Vladimir Putin, citat de Euronews România.

Putin a precizat că investigatorii ar fi trebuit să facă teste privind alcoolemia și posibila prezență a drogurilor în corpurile victimelor.

„Repet, după părerea mea, o asemenea examinare ar fi trebuit să fie făcută, dar nu a fost", a precizat Putin, care a precizat că, în una dintre locuințele lui Prigojin, din Sankt Petersburg, s-ar fi descoperit "10 milioane cash și 5 kilograme de cocaină".

Evgheni Prigojin a murit la exact două luni după ce a condus acea rebeliune a grupării Wagner, după ce anunțase că scopul este de a înlătura conducerea armatei ruse, petru că nu ar fi furnizat arme suficiente ca Wagner să mențină controlul asupra orașului ucrainean Bahmut. Vizați erau ministrul Apărării, Serghei Șoigu și șeful Statului Major General, Valeri Gherasimov.

 

Suspiciuni rezonabile privind o răzbunare a lui Putin pe Prigojin

 

Evgheni Prigojin a căzut din graţie şi a fost considerat drept trădător de către preşedintele Vladimir Putin pentru că a orchestrat revolta din 23 iunie.

Ucraina şi Occidentul bănuiesc că prăbuşirea avionului a reprezentat o răzbunare din partea Kremlinului, teorie pe care Moscova o respinge, amintește și Agerpres.

Anchetatorii ruşi nu au spus dacă favorizează pista unui asasinat, a unei probleme tehnice sau a unei erori umane, iar singura anchetă deschisă până acum se referă la încălcări ale regulilor de siguranţă aeriană.

După rebeliunea liderului grupării Wagner, preşedintele Putin le-a dat mercenarilor săi posibilitatea de a alege să se alăture armatei, de a pleca în exil în Belarus sau de a reveni la viaţa civilă.

Conform preşedintelui rus,"câţiva mii de luptători" Wagner au semnat contracte de muncă cu Ministerul Apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel