Venezuela a condamnat doi mercenari ai SUA acuzați că au vrut să-l răpească pe Maduro

Darius Muresan |
Data publicării:

Doi mercenari din Statele Unite ale Americii au fost condamnaţi la 20 de ani de închisoare fiecare pentru tentativa eşuată de răpire a preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, în luna mai a acestui an, a scris vineri pe Twitter ministrul justiţiei din Venezuela, Tarek William Saab, informează dpa.

Luke Denman şi Airan Berry şi-au recunoscut vina şi s-au declarat vinovaţi de conspiraţie, trafic ilegal de arme şi terorism, a scris Saab.

"Dreptul la apărare" a fost ignorat, a scris pe Twitter avocatul specializat în drepturile omului Alonso Medina Roa.

Potrivit surselor oficiale, în luna mai a acestui an, mai multe grupări armate au pătruns în Venezuela din Columbia. Cel puţin opt oameni au fost ucişi în confruntări cu forţele de securitate şi mulţi alţii au fost arestaţi.

La acea vreme, Maduro i-a acuzat pe preşedintele american Donald Trump şi pe secretarul de stat Mike Pompeo de implicare într-o tentativă eşuată de lovitură de stat împotriva lui, dar SUA au respins orice implicare.

Presa americană a relatat despre existenţa unor documente în care se afirma că tentativa de lovitură de stat ar fi fost orchestrată de compania americană de securitate Silvercorp, condusă de un fost militar de elită, Jordan Gourdreau, şi finanţată de opoziţie.

Nu există nicio dovadă că acțiunea americanilor era coordonată de oficialii de la Washington.

Potrivit mass media americane, citată de Agerpres, mercenarii ar fi intenţionat să-l aresteze pe Maduro şi să-l transfere în SUA, unde este pusă o recompensă pe capul lui şi unde este acuzat de trafic de droguri. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel