US Marine Corps are nevoie de 500 de noi vehicule de recunoaștere. Textron Systems propune vehiculul 6x6 Cottonmouth

S.I. Catalin |
Data publicării:

US Marine Corps a anunțat săptămâna trecută că a ales companiile Textron Systems și General Dynamics Land Systems (GDLS) pentru a începe negocierile contractuale pentru a construi prototipuri avansate ale unor vehicule de recunoaștere (ARV). 

Publicaţia Israel Defense precizează că US Marine Corps intenţionează să achiziţioneze 500 de vehicule de recunoaștere, ca parte a proiectului ARV (Amphibious Combat Vehicle).

Vehiculul 6x6 Cottonmouth, echipat cu sistemul Elbit 'IronVision', este unul dintre cele două vehicule de recunoaștere selectate de US Marine Corps pentru programul ARV.

GDLS, producătorul vehiculului blindat LAV-25, aflat în prezent în dotarea US Marine Corps, a declarat că a depus o ofertă pentru dezvoltarea unui nou vehicul de recunoaştere, ca parte a programului ACV, dar nu a oferit prea multe detalii despre designul şi caracteristicile acestui vehicul militar.

US Marine Corps va lucra, de asemenea, cu BAE Systems pentru a studia posibilitatea adaptării unui vehicul de luptă amfibiu (ACV) pentru a deveni un vehicul de recunoaștere avansat.

US Marine Corps derulează programul ARV ca parte interesului sau pentru a înlocui cele aproximativ 600 vehicule LAV-25, produse de la începutul anilor ’80. US Marine Corps caută să-și înlocuiască flota de 600 de LAV-25 cu aproximativ 500 de ARV-uri care vor fi conectate la sisteme fără pilot și rețele de informații. 

Timp de aproape doi ani, prototipurile selectate în cadrul programului ARV vor fi construite și evaluate. Prototipurile sunt planificate pentru livrare în primul trimestru al anului 2023. US Corpul Marinei va petrece șase luni evaluând prototipurile, apoi va lua o decizie cu privire la care dintre acestea va intra în procesul de producţie.

Se estimează că valoarea programului ARV ar putea ajunge până la 6,8 miliarde dolari şi va  fi derulat pe parcursul a cinci ani. Planul este că US Marine Corps să achiziţioneze aproximativ 500 de noi vehicule de recunoaştere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel