Vasile Dîncu a fost decorat de către Zelenski cu Ordinul Prințul Iaroslav cel Înțelept

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale. Sursă foto: MApN
Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale. Sursă foto: MApN

Vasile Dîncu a fost decorat de președintele Ucrianei Volodimir Zelenski. Ministrul Apărării Naționale a primit Ordinul Prințul Iaroslav cel Înțelept.

În baza unui decret publicat de Administrația Prezidențială de la Kiev, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a decorat mai mulți lideri europeni. 

Printre aceștia se numără și Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale.

Vasile Dîncu a fost decorat cu Ordinul Prințul Iaroslav cel Înțelept.

Alături de Vasile Dîncu au mai fost decorați și alți lideri mondiali, precum Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, Josep Borrel, șeful diplomației UE, Charles Michel președintele Consiliului European, Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Decretul a fost semnat de președintele Volodimir Zelenski în luna august.

Amintim că România e unul din cei mai apropiați aliați ai Ucrainei în actuala criză generată de invazia neprovocată și brutală a forțelor ruse de pe 24 februarie 2024. România e în topul statelor care oferă asistență umanitară, dar se implică și la nivel militar, fără să promoveze acest lucru. 

În nenumărate rânduri Kievul a recunoscut meritele României.

 

Cine este Vasile Dîncu, cel care conduce Ministerul Apărării în Guvernul Ciucă și șeful civil al Armatei române

 

Vasile Dîncu a fost în Guvernul Cioloș cel care a condus Ministerul Dezvoltării, ocupând totodată funcția de vicepremier.

Născut la 25 noiembrie 1961 în satul Runcu-Salvei din Bistriţa Năsăud, Vasile Dîncu este un cunoscut sociolog și profesor universitar. 

Cariera politică şi-o începe în 1999, când cadrul didactic şi sociologul Vasile Dâncu se înscrie în Partidul Social Democrat Cluj. În 2000, aflat pe poziţia de director-fondator al Institutul Metromedia Transilvania, acceptă propunerea primului-ministru Adrian Năstase şi devine Ministrul Informaţiilor Publice, din decembrie 2000 până în aprilie 2003, când, în urma restructurării guvernamentale, Ministerul Informaţiilor Publice se transformă în Agenţia Pentru Strategii Guvernamentale, la conducerea căreia rămâne până în 2004.

În timp a ocupat funcţiile politice de vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Cluj a PSD şi de secretar executiv al PSD în marketing politic. 

Vasile Dîncu este totodată o figură cunoscută în mediul academic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel