Vânzări armament. Arabia Saudită cumpără de sute de milioane din Germania

Sebastian Florea |
Data publicării:

Guvernul german a aprobat vânzări de arme de aproape 500 de milioane de dolari către Arabia Saudită în 2018.

Guvernul german a aprobat până acum în acest an vânzări de arme în valoare de aproape 500 de milioane de dolari către Arabia Saudită, relevă un document al Ministerului german al Economiei citat vineri de agenţia dpa.

Astfel, între 1 ianuarie şi 30 septembrie, Berlinul a aprobat vânzarea de armament în valoare de 416,4 milioane de euro (477 milioane de dolari) către Riad, care conduce campania de raiduri aeriene din Yemen vizând înlăturarea de la putere a preşedintelui autoritar Abd Rabbu Mansour Hadi, a precizat ministerul, ca răspuns la o solicitare de informaţii din partea unui deputat de opoziţie. Doar Algeria depăşeşte Arabia Saudită ca destinatar al exporturilor germane de arme din acest an.

Guvernul de la Berlin a aprobat exporturi de armament în valoare de 741,3 milioane de euro în primele opt luni ale anului. Arabia Saudită se află în vizorul comunităţii internaţionale după dispariţia ziaristului disident Jamal Khashoggi, însă cifrele făcute publice vineri sunt relevante şi având în vedere că exporturile de arme către saudiţi ar putea încălca acordul încheiat la începutul celui de-al patrulea mandat al cancelarului Angela Merkel, notează dpa.

Acordul de coaliţie stipulează, la insistenţele Partidului Social-Democrat (SPD), că guvernul nu are voie să aprobe vânzări de arme către ţări implicate 'direct' în războiul din Yemen. Totuşi, fac excepţie ţările cu care Germania a încheiat acorduri înainte de cel de-al patrulea mandat al lui Merkel. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel