Val de drone ucrainene deasupra Crimeei. Rusia susține că apărarea antiaeriană a doborât cu succes 9 drone în Crimeea

Darius Muresan |
Data publicării:
Drone kamikaze Switchblade 600
Drone kamikaze Switchblade 600

Apărarea antiaeriană rusă a doborât în noaptea de sâmbătă spre duminică până la nouă drone deasupra peninsulei Crimeea, a declarat şeful prorus al peninsulei anexate, Serghei Axionov, potrivit Agerpres, care citează EFE.

Bateriile antiaeriene au doborât cinci dintre aparatele aeriene fără pilot, în timp ce restul au fost scoase din uz de sistemele de război radio-electronic şi nu şi-au atins ţintele la Djankoi, a declarat Axionov pe contul său de Telegram.

Totuşi, căderea uneia dintre drone a provocat pagube în oraşul Djankoi, unde a avariat două maşini şi a spart geamurile la trei case.

De asemenea, el a afirmat că o dronă neexplodata a aterizat în curtea unei case, ceea ce a obligat chemarea geniştilor şi evacuarea a aproximativ 50 de persoane.

Anterior, un responsabil instalat de Moscova în peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, a declarat că o dronă a fost doborâtă la Djankoi, în Crimeea.

În ultimele săptămâni, autorităţile locale au raportat mai multe atacuri masive cu drone şi rachete împotriva peninsulei anexate în 2014.

Una dintre principalele ţinte este baza Flotei ruse din Marea Neagră din oraşul-port Sevastopol, care a fost nevoită să îşi consolideze protecţia pe uscat, pe mare şi aerian.

Din această cauză, Crimeea nu a putut să organizeze tradiţionala paradă navală la 9 mai, cu ocazia Zilei victoriei asupra Germaniei naziste.

Occidentul a primit asigurări din partea Ucrainei că nu va folosi armele grele ce i-au fost furnizate de către partenerii din Vest pentru a ataca teritoriul rusesc, care nu include însă Crimeea.

Rusia are o bază aeriană militară în apropiere de Djankoi. Oficiali ucraineni susţin că acest oraş şi împrejurimile sale au devenit cea mai mare bază militară a Moscovei în Crimeea, conform Reuters.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel