Val de arestări în Turcia pentru "propagandă neagră"

Eduard Pascu |
Data publicării:
Foto: Imagine din timpul puciului eșuat din 2016
Foto: Imagine din timpul puciului eșuat din 2016

Autorităţile turce au arestat 24 de persoane pentru difuzare de "propagandă neagră" pe reţelele sociale cu privire la operaţiunea militară a Ankarei din Siria, transmite Reuters care preia o informaţie de miercuri a agenţiei Anadolu, transmite Agerpres.

În nord-estul Siriei, acolo unde Turcia doreşte crearea unei "zone sigure" pentru stabilirea a milioane de refugiaţi sirieni, forţele turce şi aliaţii lor, rebelii sirieni, şi-au continuat ofensiva, în timp ce trupele Damascului susţinute de Rusia au ajuns la Manbij după ce acest oraş a fost abandonat de forţele americane.

De la începutul operaţiunii, autorităţile au demarat o represiune de amploare asupra celor care au criticat acţiunea, lansând investigaţii asupra a sute de oameni, inclusiv parlamentari kurzi.

Miercuri, Anadolu a transmis că 24 din cei 186 de oameni reţinuţi pentru criticarea în social media a ofensivei din Siria au fost arestaţi, suspecţii fiind acuzaţi de "incitare la ură şi ostilitate" şi de "propagandă pentru o organizaţie teroristă".

Turcia spune că va curăţa o fâşie lungă de-a lungul frontierei sale cu Siria, vizând miliţia kurdă Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), despre care Ankara afirmă că este o grupare teroristă legată de insurgenţii kurzi din Turcia.

În timp ce majoritatea partidelor de opoziţie din Turcia au susţinut operaţiunea, formaţiunea pro-kurdă Partidul Democratic al Popoarelor (HDP) a chemat la încetarea ofensivei pe care o descrie ca o "tentativă de invazie". Procurorii au deschis o anchetă împotriva copreşedinţilor HDP pentru remarcile lor.

Autorităţile au lansat investigaţii similare după anterioarele două operaţiuni ale Turciei de trecere a frontierei. Peste 300 de persoane au fost reţinute pentru postări critice pe reţele sociale cu privire la o ofensivă în nordul Siriei în ianuarie 2018.

Vezi și: Rusia îl contrazice pe Erdogan. Ofensiva din Siria nu are acceptul Kremlinului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel