Va începe în următoarele săptămâni: Blinken face o declarație despre contraofensiva ucraineană și eliberarea Crimeei

S.I. Catalin |
Data publicării:
Fortificații ridicate de ruși în Crimeea. Foto: GUR
Fortificații ridicate de ruși în Crimeea. Foto: GUR

Contraofensiva mult așteptată a armatei ucrainene va începe probabil în următoarele săptămâni. Decizia de a elibera, în special, Peninsula Crimeea, anexată de Rusia, ar trebui să fie luată de autoritățile ucrainene. Această declarație a fost făcută de secretarul de stat american Anthony Blinken, relatează cotidianul Tagesschau, citând grupul media Funke. 

Decizia cu privire la eliberarea Peninsulei Crimeea ar trebui luată de președintele Volodimir Zelenski, în calitate de șef de stat, ținând cont de voința ucrainenilor, a declarat secretarul de stat american Anthony Blinken, potrivit Yevropeiska Pravda, care citează Tagesschau. Într-un interviu cu Funke Mediengruppe, publicat vineri, Blinken a declarat că Ucraina ar putea începe o contraofensivă în următoarele săptămâni.

,,Ucraina este o țară democrată. Președintele Volodimir Zelenski este responsabil de conducerea țării... Dar el trebuie să fie, de asemenea, deschis la voința ucrainenilor", a declarat Blinken pentru Funke Mediengruppe, comentând subiectul eliberării Crimeei.

 

Ucraina nu va recâștiga toate teritoriile prin mijloace militare

 

El a reamintit că Statele Unite, alături de multe alte țări, s-au angajat să sprijine Ucraina și să îi apere integritatea teritorială, suveranitatea și independența.

"Acest lucru include o contraofensivă care va începe probabil în următoarele săptămâni", a precizat secretarul de stat american.

Recent, vorbind în Congresul SUA, Blinken a sugerat că Ucraina nu va recâștiga toate teritoriile prin mijloace militare.

Reamintim că, cu o zi înainte, Mikhailo Podoliak, consilier al șefului biroului prezidențial, a declarat că Ucraina are patru direcţii de pregătire pentru o ''contraofensivă de primăvară''. Acestea sunt: refacerea stocurilor de arme, instruirea militarilor ucraineni, planificarea în cadrul Statului Major General și factorii psihologici. La 6 aprilie, consilierul Mikhailo Podoliak a dat asigurări că Ucraina nu va face concesii Rusiei în problema Crimeei.

 

Reacţia Rusiei la declaraţiile secretarului de stat american Antony Blinken

 

Militarii ruși, atunci când vor planifica desfășurarea ''operațiunii militare speciale'', vor ține cont de comentariile secretarului de stat american Antony Blinken privind o posibilă contraofensivă a forțelor ucrainene, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în fața presei, potrivit TASS.

"Este mai degrabă o declarație care face obiectul unei examinări de către armata noastră", a spus Peskov, întrebat dacă remarcile lui Blinken au provocat îngrijorare la Moscova. "Ei [militarii ruși] urmăresc cu atenție toate informațiile relevante și le iau în considerare atunci când planifică progresul operațiunii militare speciale".

New York Times a relatat anterior, citând oficiali din cadrul administrației președintelui american Joe Biden, că Pentagonul a început să investigheze o scurgere de date clasificate referitoare la planurile SUA și NATO de a antrena forțele ucrainene pentru o ofensivă împotriva trupelor ruse.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel